Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Η σούπα του Ιπποκράτη - Ένα θαυματουργό φάρμακο της φύσης

Για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

29 Σεπτεμβρίου 2020 09:30
Η σούπα του Ιπποκράτη - Ένα θαυματουργό φάρμακο της φύσης
Από Σοφία Φυρογένη

Η σούπα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, καθώς βοηθάει και στην απώλεια περιττών κιλών. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει "μόδα" να τρως και έξω σούπες, καθώς μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία με διαφορετικές γεύσεις.

Η σούπα του Ιπποκράτη είναι μια υγιεινή παραλλαγή και μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά. Είναι πάρα πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα, η οποία προορίζεται για τον καθαρισμό των νεφρών. Μπορεί να καταναλωθεί από όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγειά τους.

Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε τη και μόνοι σας.

Υλικά:

  • 1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα
  • 1 μεσαία ρίζα μαϊντανό
  • σκόρδο
  • 2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο
  • 680 gr ντομάτες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 450 gr πατάτες
  • λίγο μαϊντανό και φύλλα – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος
  • αλάτι

σούπα Ιπποκράτη για δυνατό ανοσοποιητικό

Οδηγίες:

  • Μην ξεφλουδίσετε τα υλικά, αλλά πλύνετε και τρίψτε τα απαλά. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μη τοξικό μαγειρικό σκεύος.
  • Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε το για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε μύλο ή μπλέντερ μέχρι να πάρουν μαλακή υφή. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.
  • Για να προσθέσετε γεύση, βάλτε και διάφορα μπαχαρικά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.
  • Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Για να την ξαναζεστάνετε, θερμάνετε στο μάτι και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.

Δείτε και μια συνταγή για γαλλική σούπα με κρεμμύδια και βούτυρο

Η Γαλλική σούπα κρεμμυδιού είναι ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για έναν πονεμένο λαιμό και για το κρύο. Μιας και το κρύο σε περιοχές της Ελλάδας ακόμα κρατεί, σας έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να την μαγειρέψετε σε χρόνο ρεκόρ.

Η προετοιμασία και το μαγείρεμα της σούπας ωστόσο, μπορεί να είναι μια χρονοβόρα, δύσκολη διαδικασία, λόγω του ότι το βασικό στοιχείο είναι το μαγείρεμα των κρεμμυδιών αργά και προσεκτικά για να μην καραμελώσουν. Σας έχουμε ακόμα μια σούπα με κρεμμύδια και σκόρδο εδώ, σε περίπτωση που η παρακάτω συνταγή δεν σας αρέσει.

Τι κάνετε λοιπόν αν θέλετε να φτιάξετε τη νόστιμη σούπα, αλλά δεν έχετε το χρόνο να σταθείτε πάνω από την κατσαρόλα; Βάλτε τη σε χαμηλή θερμοκρασία!

Συστατικά:

  • 3 κιλά κίτρινα κρεμμύδια, αποφλοιωμένα, κομμένα στη μέση και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κουταλάκια αλάτι kosher
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή και περισσότερο για τη γεύση
  • 2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι μπαλσάμικο ξύδι
  • 8 κούπες ζωμό βοείου κρέατος
  • 1/3 κούπας κονιάκ, προαιρετικό αλλά συνιστάται
  • 4 με 6 φέτες μπαγκέτας, φρυγανισμένες (1 φέτα ανά μπολ)
  • 1 1/3 με 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Gruyere (1/3 φλιτζάνι ανά μπολ)

Διαδικασία:

  • 1. Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα σκεύος μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  • 2. Καλύψτε το σκεύος και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία ή για 10-12 ώρες. Τα κρεμμύδια πρέπει να είναι σκούρα καφέ και μαλακά.
  • 3. Προσθέστε το ζωμό του βοείου κρέατος, το μπαλσαμικό ξύδι και το φρέσκο θυμάρι.
  • 4. Καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 6 με 8 ώρες.
  • 5. Προσθέστε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν θέλετε και προσθέστε και το κονιάκ, αν χρησιμοποιήσετε.
  • 6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • 7. Σε ομοιόμορφα κατανεμημένες ποσότητες, βάλτε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ.
  • 8. Στην κορυφή κάθε μπολ, τοποθετήστε μια φέτα μπαγκέτας και το τεμαχισμένο Gruyere.
  • 9. Ψήστε για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • 10. Βάλτε ξανά στο φούρνο για να πάρουν χρώμα οι κορυφές για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, πριν τα απολαύσετε!
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share