Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Stop: Αυτές είναι οι 5 χειρότερες τροφές για τη διατροφή σας

Πετάξτε αυτά τα τρόφιμα, άμεσα!

28 Σεπτεμβρίου 2020 13:55
Stop: Αυτές είναι οι 5 χειρότερες τροφές για τη διατροφή σας
Από Σοφία Φυρογένη

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που καταστρέφουν τη διατροφή σας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που περιέχουν καρκινογόνα συστατικά.

Παρακάτω θα δείτε τις τροφές που είναι άκρως απαγορευμένες αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή ή αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Ε, μην πάνε και χαμένοι οι κόποι σας!

Διαβάστε αναλυτικά τα τρόφιμα

Λιπαρά κρέατα

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο κρέας που επιλέγουμε. Το ιδανικό θα ήταν να τρώτε μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας και τις άλλες φορές να επιλέγετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα που περιέχει άπαχη πρωτεΐνη. Αμέσως θα μειώσετε τα λιπαρά και τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Ποτό

Γνωρίζετε ήδη ότι το αλκοόλ είναι καταστροφικό για κάθε διατροφή. Περιέχει τις λεγόμενες “κενές θερμίδες” και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που όσο και να προσέξετε πριν ή μετά την κατανάλωσή του, δεν πρόκειται να το “σώσετε”. Εκτός από τη μπύρα ή το κρασί, μπορείτε να επιλέξετε ένα Mojito και να τους αναφέρετε να μη βάλουν ζάχαρη μέσα.

Τηγανητά φαγητά

τηγανητές πατάτες κίνδυνοι για την υγεία

Σύμφωνα με έρευνες, οι τηγανητές πατάτες είναι η νούμερο ένα τροφή με μεγάλες ποσότητες αλατιού και λιπαρών. Σε γενικές γραμμές, τα τηγανητά τείνουν να είναι γεμάτα σε κορεσμένα λιπαρά, αρκετά “βαριά” για το σώμα και με πολλές θερμίδες φυσικά. Μπορείτε να επιλέξετε, λοιπόν, την πατάτα ή καλύτερα την γλυκοπατάτα, σε ψητή ή βραστή μορφή.

Σόδα

Δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη διατροφή σας, παρά μόνο φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς. Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά σόδα, τείνουν να έχουν συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς.

Χυμοί

Από ότι καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι στους φυσικούς χυμούς που φτιάχνεται μόνοι σας. Οι χυμοί του εμπορίου έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο φιλικοί για τη δίαιτά σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share