Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήπως έχετε κάποιες από αυτές τις 14 τροφές στο ψυγείο σας; Εάν ναι, δείτε γιατί πρέπει να τις βγάλετε αμέσως

Μεγάλη προσοχή

26 Σεπτεμβρίου 2020 07:05
Μήπως έχετε κάποιες από αυτές τις 14 τροφές στο ψυγείο σας;  Εάν ναι, δείτε γιατί πρέπει να τις βγάλετε αμέσως
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πολλοί κάνουν το λάθος να φορτώνουν το ψυγείο τους με όλα τα ψώνια τους, αλλά δεν ξέρουν ότι έτσι σκοτώνουν την γεύση πολλών τροφίμων. Ενώ, δείτε ποιες είναι οι 11 τροφές που «κόβουν» μαχαίρι την όρεξη!

Διαβάστε παρακάτω τα 14 τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο:

  1. Αρτοποιήματα: Τα αρτοποιήματα στο ψυγείο έχουν την τάση να μπαγιατεύουν. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου για να παραμείνουν φρέσκα.
  2. Πατάτες: Στις πατάτες δεν αρέσει το κρύο, γιατί μετατρέπει τα άμυλα σε σάκχαρα και χαλάει την γεύση τους.
  3. Ντομάτες: Γίνονται πολύ μαλακές και καταστρέφεται η φυσική τους γεύση.
  4. Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια χάνουν την γεύση τους όταν τα βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Φρούτα με σκληρά κουκούτσια (ροδάκινα, δαμάσκηνα, κλπ.): Χρειάζονται αέρα και ήλιο, όπως τα φυτά. Βάλτε τα σε σημείο που να τα χτυπά ο ήλιος για να ωριμάσουν και να γίνουν γλυκά και ζουμερά.
  6. Ολόκληρα πεπόνια: Τα πεπόνια στο ψυγείο χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους, τα οποία είναι τα σημαντικότερα συστατικά τους.
  7. Μήλα: Διατηρήστε τα μήλα έξω από το ψυγείο, ώστε να είναι τραγανά και γευστικά.
  8. Σκόρδο: Το σκόρδο χάνει την γεύση του στο ψυγείο. Αφήστε που ολόκληρο το ψυγείο σας θα μυρίζει σκόρδο.
  9. Αλεσμένος καφές: Παρόλο που είναι καλό να διατηρείτε τους κόκκους καφέ κρύους, δεν πρέπει να τους βάζετε στο ψυγείο, γιατί δημιουργείται υγρασία και έτσι χαλάνε και χάνουν την γεύση τους. Προτιμήστε ένα αεροστεγές δοχείο.
  10. Καυτερές σως: Το κρύο κάνει τις καυτερές σως να χάνουν την γεύση τους. Επίσης, αλλάζει το ιξώδες τους κι έτσι βγαίνουν από το μπουκάλι πιο δύσκολα.
  11. Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο ζαχαρώνει και σκληραίνει. Βάλτε το σε ένα ντουλάπι για να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.
  12. Μπαχαρικά: Το κρύο θα σκοτώσει την γεύση τους, που είναι και η πραγματική αξία τους.
  13. Λάδια: Τα λάδια στο ψυγείο γίνονται πιο σκληρά και χάνουν την απαλότητα σας. Μόνο τo καρυδέλαιο πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο
  14. Βασιλικός: Πολλοί βάζουν τον βασιλικό στο ψυγείο, πιστεύοντας ότι έτσι θα διατηρήσει την γεύση του. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Το κρύο σκοτώνει την γεύση. Για περισσότερη φρεσκάδα, διατηρήστε τον βασιλικό μέσα σε νερό και αλλάζετε τον κάθε 3 μέρες.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share