Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έπινε από αυτό το σπιτικό θαυματουργό ρόφημα κάθε μέρα - Δείτε τι απίστευτο συνέβη στο σώμα του

Απίστευτα οφέλη!

24 Σεπτεμβρίου 2020 11:47
Έπινε από αυτό το σπιτικό θαυματουργό ρόφημα κάθε μέρα - Δείτε τι απίστευτο συνέβη στο σώμα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά το ρόφημα που πρέπει να πίνετε μετά το γεύμα, θα σας παρουσιάσει ένα ακόμα σπιτικό, θαυματουργό ρόφημα, το οποίο θα αλλάξει αποτελεσματικά το σώμα σας.

Πλέον είναι γνωστά τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας. Ο κουρκουμάς πρέπει να υπάρχει στην καθημερινή διατροφή μας και οι λόγοι είναι περισσότεροι απ' ότι νομίζετε.

Πάμε να δούμε περισσότερα παρακάτω:

Ο Κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα. Είναι η αστραφτερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa – τροπικός πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.

Ιστορία και Παράδοση

Η κουρκούμη θεωρείται ιερό φυτό στις χώρες αυτές ιδιαίτερα στην Ινδία όπου για μεγάλο διάστημα κατείχε σημαντική θέση στην κοινωνική, πολιτιστική και θεραπευτική παράδοση. Επίσης, κατέχει διακεκριμένη θέση στην ινδική ιατρική παράδοση, την Αγιουβέρδα μια και θεωρείται τροφή με ιδιότητες που καθαρίζουν τον οργανισμό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών ανωμαλιών, πυρετού, φλεγμονών, αρθρίτιδας, ηπατικών νόσων.

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κουρκούμη για να βάφουν τα ρούχα τους κίτρινα, ενώ οι βαφείς του μεσαίωνα τη αναμείγνυαν με το λουλακί (βαθύ γαλάζιο) για να εξασφαλίσουν μια όμορφη πράσινη απόχρωση. Σήμερα η κουρκούμη - κρυμμένη πίσω από τον κωδικό “Ε100″ χρησιμεύει ως για να δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο της χρώμα.

Η λατινική ονομασία του φυτού κουρκούμη, curcuma longa, προέρχεται από την αραβική λέξη kurkum που σημαίνει σαφράν- κρόκος. Η κουρκούμη είναι επίσης, γνωστή ως ινδικό σαφράν ή κίτρινη πιπερόριζα στα κινέζικα.

Η λέξη turmeric που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για την καυρκούμη προέρχεται από τον παλιό απαρχαιωμένο γαλλικό όρο terre – merite, ο οποίος προέρχεται με τη σειρά του από τον λατινικό όρο terra merita, δηλαδή “αξιέπαινη γη” πιθανόν επειδή η αλεσμένη κουρκούμη μοιάζει με πολύτιμες ορυκτές χρωστικές ουσίες όμοιες με την ώχρα.

Η κουρκούμη δεν πρέπει να συγχέεται με το κάρυ το οποίο δεν αποτελεί ξεχωριστό καρύκευμα αλλά είναι μείγμα που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκούμη αναμειγμένη με κόλιαντρο,κύμινο κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών. Ο κουρκουμάς, είναι η φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 οι οποίοι, περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα, που συστήνονται κατά του πόνου.

Τι πρέπει να κάνετε;

Το μόνο που πρέπει να κάνετε καθημερινά, είναι να ανακατεύετε κουρκουμά με νερό και να το πίνετε, ώστε να σταματήσουν οι πόνοι που σας "βασανίζουν".

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share