Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε επιτέλους να σκαλίζετε τη μύτη σας. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος!

Μεγάλη προσοχή!

23 Σεπτεμβρίου 2020 10:01
Δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε επιτέλους να σκαλίζετε τη μύτη σας. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι το κάνουμε που και που. Αισθανόμαστε φαγούρα και την επόμενη στιγμή έχουμε βάλει το δάχτυλο στην μύτη. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως είναι επικίνδυνο; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν το ξανασκαλίσετε την μύτη σας…

Μπορεί να μπουν στο σώμα επικίνδυνα και πολύ ανθεκτικά βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος. Αυτά τα μικρόβια ζουν στα ρουθούνια και τα «θρέφουμε» κάθε φορά που βάζουμε το δάχτυλο στην μύτη.

Επίσης δείτε γιατί μπορεί τις ζεστές μέρες να έχετε βουλωμένη μύτη - Δεν πάει το μυαλό σας!

Άλλη μια επιπλοκή: τα ρινικά τοιχώματα ερεθίζονται και μολύνονται. Όταν σκαλίζετε την μύτη σας, μπορεί να τραυματίσετε την ευαίσθητη βλεννώδη μεμβράνη και να προκαλέσετε αιμορραγία.

Μέσα στην μύτη συσσωρεύονται κακάδια και αυτό μας κάνει να θέλουμε να την σκαλίσουμε περισσότερο. Έτσι περνάνε στο αίμα ιοί, βακτήρια και μύκητες από τα νύχια μας και αρρωσταίνουμε.

Οι αιμορραγίες στην μύτη μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, γιατί υπάρχουν 5 αρτηρίες που περνάνε από το κάτω μέρος της μύτης! Η ευαίσθητη βλεννώδης μεμβράνη της μύτης μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες μέχρι να επουλώσει.

Στο βίντεο του Athensmagazine.gr θα δείτε όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε, όταν σκαλίζετε την μύτη σας:

Ποιος να το ήξερε ότι μια τέτοια αβλαβής συνήθεια μπορεί να είναι τόσο κακή για την υγεία; Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να σκαλίσετε την μύτη σας, πάρτε καλύτερα ένα χαρτομάντιλο και φυσήξτε την.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share