Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6 σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνετε μαγειρική σόδα με νερό

Με το 4ο θα μείνετε

22 Σεπτεμβρίου 2020 11:06
6 σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνετε μαγειρική σόδα με νερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε τι θα συμβεί αν πίνετε συχνά μαγειρική σόδα μαζί με νερό; Το Athensmagazine.gr έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τους 2 κινδύνους από τη συχνή χρήση της σόδας.

Συγκεκριμένα, όλοι μας επικροτούμε τις φυσικές θεραπείες που είναι φθηνές, υγιεινές και, πάνω από όλα, αποτελεσματικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μεγάλοι οπαδοί της μαγειρικής σόδας.

Εκτός από την ικανότητά της να απαλύνει τους μυς και την επιδερμίδα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση της ευεξίας από μέσα προς τα έξω. Παρακάτω, θα δείτε κάποιους από τους πιο απροσδόκητους τρόπους που αυτό το συστατικό μπορεί να σας κρατήσει στα καλύτερα σας:

Προωθεί την στοματική υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές δημοφιλείς οδοντόκρεμες περιλαμβάνουν τη σόδα ως συστατικό, γιατί βοηθάει στην διατήρηση του σμάλτου. Χρησιμοποιώντας την μπορεί να δείτε πιο λευκά δόντια, ενώ αποτρέπει την ασθένεια των ούλων.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των λοιμώξεων

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να είναι επώδυνες! Έτσι, αν το αντιβιοτικό σας δε λειτουργεί αρκετά γρήγορα για να ανακουφίσει τα πιο έντονα συμπτώματα, επιταχύνετε τη διαδικασία με ένα μίγμα σόδας-νερού. Οι γιατροί συστήνουν ανάμειξη 1 κουταλιά της σούπας σκόνης σόδας με 1 φλιτζάνι κρύο νερό για να ελαφρύνει γρήγορα τον πόνο.

Καταπραΰνει τα επώδυνα στομαχικά έλκη

Η σόδα έχει μια εξουδετερωτική ιδιότητα που βοηθά στην ηρεμία των αιχμηρών πόνων που σχετίζονται με τις φλεγμονές του έλκους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη συνολική διαδικασία επούλωσης των ελκών όταν εκτίθενται σε οξύ.

Μπορεί να συντομεύσει τη γρίπη

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση αυτού του φυσικού αντισηπτικού κατά την έναρξη ενός κακού κρυολογήματος ή γρίπης μπορεί να το σταματήσει την εξάπλωση του.

Μπορεί να καταπολεμήσει το φούσκωμα και τα αέρια

Εάν είχατε μια ιδιαίτερα λυπηρή μαγειρική εμπειρία που σας άφησε με αέρια και φούσκωμα, ένα μίγμα σόδας-νερού μπορεί να σας βοηθήσει!

Βοηθά στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας

Η σόδα περιέχει ιδιότητες που λειτουργούν για να ρυθμίζουν την ισορροπία του pH στο σώμα σας. Δεδομένου ότι η ουρική αρθρίτιδα προκαλείται από μια συσσώρευση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share