Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

11 τροφές που πρέπει να περιορίσετε αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις καούρες - Τεράστια προσοχή

Θα σταματήσουν οι "βασανιστικές" καούρες!

22 Σεπτεμβρίου 2020 08:37
11 τροφές που πρέπει να περιορίσετε αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις καούρες - Τεράστια προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει να περιορίσετε ή και να σταματήσετε, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις "βασανιστικές" καούρες; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα 8+1 πιο ανθυγιεινά τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, εάν πάσχετε από παλινδρόμηση οξέος ή καούρες, τότε ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Η συνεχής ενόχληση μπορεί να σας στερήσει την απόλαυση των γευμάτων.

Οι λόγοι που προκαλούν την παλινδρόμηση οξέος μπορεί να είναι η ώρα που τρώτε, πόσο τρώτε και πολλοί άλλοι παράγοντες. Εάν οι καούρες είναι ο εφιάλτης σας, τότε ο έλεγχος της διατροφής μπορεί να σας χαρίσει ανακούφιση.

Παρακάτω υπάρχουν 11 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε παλινδρόμηση οξέος ή καούρες

Εσπεριδοειδή

Η κλινική Mayo επισημαίνει ότι τα εσπεριδοειδή είναι πολύ όξινα και προσθέτουν επιπλέον οξύ στο στομάχι σας. Εάν ήδη πάσχετε από προβλήματα υγείας, θα πρέπει να αποφεύγετε να τα τρώτε με άδειο στομάχι, αναφέρει το WebMD.

Καφεΐνη

Όλα τα καφεϊνούχα ποτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Το Healthline τα βάζει στη λίστα των τροφίμων που πρέπει να μειώσετε, όταν υποφέρετε από προβλήματα στομαχικού οξέος.

Σοκολάτα

Οι γυναίκες μπορούν να κλάψουν ελεύθερα γι’αυτό. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και παράγει από μόνη της οξέα. Επίσης, χαλαρώνει τον μυ στο κάτω μέρος του οισοφάγου. Ο Δρ Chutkan από το WebMD λέει: «Μαζέψτε όλες τις σοκολάτες σας και δώστε τες στον γαστρεντερολόγο σας για φύλαξη, εάν έχετε καούρες».

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια άλλη όξινη τροφή, οπότε η κλινική Mayo συνιστά τον περιορισμό της κατανάλωσής τους.

Ανθρακούχα Ποτά

Τόσο το WebMD όσο και το Healthline θέτουν τα ανθρακούχα αναψυκτικά ως κάτι που πρέπει να αποφεύγετε όταν σας ενοχλούν καούρες ή παλινδρόμηση οξέος.

Πικάντικες Τροφές

Πιπέρι, μεξικάνικο φαγητό, τσίλι - οτιδήποτε πικάντικο μπορεί να προκαλέσει ανακατωσούρα στο οξύ του στομάχου - έτσι, το WebMD προτείνει να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη αυτών των τροφών.

Μέντα

Το τσάι της μέντας υποτίθεται ότι είναι καλό για το στομάχι, αλλά οι τσίχλες και οι καραμέλες με γεύση μέντας μετά από ένα μεγάλο γεύμα, μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώσει τον μυ στο κάτω μέρος του οισοφάγου – έτσι συνιστάται η αποφυγή του.

Λιπαρά Τρόφιμα

Τα τυριά, τα καρύδια, τα λιπαρά κρέατα και οποιαδήποτε άλλη τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά θα πρέπει να αποφεύγονται. Αν θέλετε να τα φάτε, προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων στο τέλος της ημέρας, πριν πάτε για ύπνο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share