Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μήπως μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας; Δείτε ποια είναι η αιτία της κακοσμίας του στόματος και πως να την αντιμετωπίσετε

Απίθανο κόλπο

21 Σεπτεμβρίου 2020 17:52
Μήπως μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας; Δείτε ποια είναι η αιτία της κακοσμίας του στόματος και πως να την αντιμετωπίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας; Μάθετε μια πρακτική, για να την αντιμετωπίσετε. Είναι πολύ απλή και γρήγορη και αποσπά μόνο λίγα δευτερόλεπτα από την ημέρα σας και ταυτόχρονα, προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Αναφερόμαστε στην πρακτική απόξεσης της γλώσσας.

Η απόξεση της γλώσσας μπορεί να ακούγεται κάτι άβολο και οδυνηρό, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι. Επίσης, μήπως τα πόδια ή οι μασχάλες σας μυρίζουν σαν κλούβιο αυγό; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας!

Πλεονεκτήματα της απόξεσης της γλώσσας:

1. Καταπολεμά την κακή αναπνοή και την δυσοσμία του στόματος

Στην πραγματικότητα, η απόξεση της γλώσσας είναι η μοναδική ωφέλιμη άμυνα κατά της δυσοσμίας του στόματος. Ανεξάρτητα από το αν η αναπνοή σας είναι γενικώς κακή ή όχι, το πρωί σίγουρα η αναπνοή σας είναι λίγο πιο δυσάρεστη. Φροντίστε να την κάνετε ευχάριστη!

2. Ενισχύει τους υποδοχείς της γεύσης

Όταν η γλώσσα σας είναι επικαλυμμένη με δύσοσμες ουσίες, αυτό εμποδίζει τους υποδοχείς της γεύσης να αναγνωρίσουν όλες τις εκπληκτικές γεύσεις που κρύβει το φαγητό σας.

3. Βελτιώνει την πέψη

Όσο περισσότερο σάλιο παράγετε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία της πέψης. Η απόξεση της γλώσσας θα σας προκαλέσει περισσότερο σάλιο, επειδή θα μπορείτε να γευτείτε περισσότερο το φαγητό σας.

4. Προστατεύει από τη συσσώρευση της πλάκας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πλάκα υπάρχει και στη γλώσσα σας και ονομάζεται μαλακή πλάκα. Όσο περισσότερη πλάκα έχετε στη γλώσσα σας, τόσο περισσότερη πλάκα θα αναπτυχθεί και στα δόντια σας.

5. Βελτιώνει τη συνολική υγιεινή του στόματός σας

Έχοντας καθαρή γλώσσα και καλή στοματική υγιεινή γενικά, αυτό βοηθά στην προστασία από άλλες ασθένειες. Η στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική για τη συνολική υγεία και η κακή στοματική υγιεινή συνδέεται με τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη στειρότητα.

Πώς γίνετε η απόξεση της γλώσσας

Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο για εσάς. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 7- 15 δολάρια και υπάρχουν αποξεστήρες είτε από ανοξείδωτο χάλυβα είτε από χαλκό.

Οι χάλκινοι είναι καλύτεροι για την απόξεση της γλώσσας, γιατί όπως και στο έντερο μας, το στόμα φιλοξενεί τόσο καλά όσο και κακά βακτηρίδια. Ο χαλκός είναι τοξικός για τα κακά, παρέχοντας επίσης σημαντικά ένζυμα απαραίτητα για να επιβιώσουν τα υγιή μικρόβια στο στόμα.

Εφόσον αγοράσετε το εργαλείο σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Το πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσετε και πριν πιείτε νερό, αποξύστε τη γλώσσα σας. Πρέπει να ξεπλένετε τον αποξεστήρα μετά από κάθε χρήση. Επαναλάβετε περίπου 5-7 φορές, ξεκινώντας από το πίσω μέρος της γλώσσας σας.

2. Συνεχίστε με οδοντικό νήμα και στη συνέχεια με βούρτσισμα

3. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

Μπορείτε αν θέλετε να επαναλάβετε την όλη διαδικασία με τη σειρά και το βράδυ. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε το στόμα σας πολύ πιο φρέσκο και καθαρό πολύ σύντομα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share