Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε στυμμένο λεμόνι στα...

Προσοχή!

20 Σεπτεμβρίου 2020 20:06
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε στυμμένο λεμόνι στα...

Γνωρίζουμε ότι το λεμόνι είναι θαυματουργό και μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό και την υγεία, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει κακό σε κάποιες περιπτώσεις.

Μπορεί σε μικρές ποσότητες το λεμόνι να κάνει καλό στον οργανισμό μας, και μπορείτε να δείτε εδώ ένα παράδειγμα, ωστόσο αν καταναλώνουμε καθημερινά μεγάλη ποσότητα είναι βλαβερό.

Συνήθως τα νέα κορίτσια που κάνουν δίαιτες συνηθίζουν να πίνουν με άδειο στομάχι νερό με στυμμένο λεμόνι. Για τη δίαιτα μπορεί να είναι ωφέλιμο, όχι όμως και για την υγεία μας αφού μπορεί να προκαλέσει στομαχικές καούρες, ξινίλες ακόμα και σοβαρά γαστρικά προβλήματα.

Άτομα λοιπόν με ευαισθησία στο στομάχι καλό θα είναι να το αποφεύγουν. Μία άλλη ιδιότητα που έχει το λεμόνι είναι πως ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Για έναν άνθρωπο που έχει υπέρταση αυτό μπορεί να είναι καλό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για κάποιον που έχει υπόταση. Αν η πίεσή σας είναι κάτω του φυσιολογικού, καλά θα κάνετε να καταναλώνετε όσο λιγότερα λεμόνια μπορείτε.

Παράλληλα, αν είστε γυναίκα, γνωρίζετε ότι το λεμόνι το καταναλώνουμε όταν θέλουμε να καθυστερήσουμε την περίοδό μας κυρίως λόγω των διακοπών.

Έστυψε λεμόνι μέσα σε όλα τα δοχεία τροφίμων - Δέκα λεπτά μετά "έτριβε τα μάτια της" με το αποτέλεσμα

Είναι πολλά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις νοικοκυρές σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού και η πιο συνηθισμένη τους κίνηση είναι να καταφεύγουν σε ακριβά καθαριστικά και απορρυπαντικά που τους υπόσχονται άμεση "ανακούφιση". Κι όμως, η λύση δεν βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά στα ντουλάπια του σπιτιού σας. Ένα από τα πιο θαυματουργά καθαριστικά βρίσκεται στο ψυγείο σας και δεν είναι άλλο από το λεμόνι.

Έχουμε δει άπειρες φορές τα θαύματα που μπορεί να κάνει το λεμόνι σε πάρα πολλά μέρη του σπιτιού μας, δείτε τι θα συμβεί αν το συνδυάσετε με μαγειρική σόδα και το ρίξετε στο νεροχύτη σας. Ακόμη μια θαυματουργή του χρήση θα σας παρουσιάσουμε σήμερα και δεν είναι άλλη από τη λύση που θα δώσει στη δυσοσμία από τα πλαστικά μας δοχεία φαγητού.

Δυστυχώς το πλαστικό έχει το "ελάττωμα" πως απορροφά τις έντονες μυρωδιές και δύσκολα μπορείς να τις αποχωριστείς. Μυρωδιές όπως αυγό ή λεκέδες από σάλτσα είναι ιδιαίτερες επίμονες και δεν φεύγουν από τα δοχεία μας όσο κι αν τα πλένουμε. Κι όμως, υπάρχει λύση. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Στύψτε ένα λεμόνι μέσα στο λεκιασμένο δοχείο και αφήστε το να "μουλιάσει" μετά από λίγα λεπτά ξεπλύντε τα και θα δείτε πως τόσο οι μυρωδιές όσο και οι λεκέδες θα έχουν γίνει.... "καπνός"!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share