Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Μήπως τόσο καιρό λιμάρεις λάθος τα νύχια σου;

Κορίτσια δώστε βάση!

20 Σεπτεμβρίου 2020 14:51
Μήπως τόσο καιρό λιμάρεις λάθος τα νύχια σου;
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Εάν έχεις ξαναλιμάρει τα νύχια σου μόνη σου, θα ξέρεις πόσο πιο ανθεκτικά και λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο είναι μετά. Αλλά ήξερες ότι υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος να λιμάρεις τα νύχια σου; Κι αφού θα μπεις λοιπόν στη διαδικασία να περιποιηθείς τα νύχια σου μόνη σου, δες εδώ πώς θα απαλλαγείς από τα ενοχλητικά πετσάκια χωρίς να τα κόψεις.

Η επαγγελματίας νυχιών Λιν και ιδρυτής μιας εταιρείας περιποίησης νυχιών με στούντιο στη Νέα Υόρκη μοιράζεται τα δικά της tips σχετικά με το σωστό λιμάρισμα των νυχιών:

Συγκέντρωσε τα σωστά εργαλεία

Η Λιν λέει: "Η αγαπημένη μου λίμα που χρησιμοποιώ στο σπίτι έχει ένα μαξιλάρι από σμυριδόπετρα, το οποίο προκαλεί μικρότερη θραύση". Επίσης, όπως λέει η ίδια "πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετική λίμα για τα νύχια στα χέρια μας και διαφορετική στα πόδια, επειδή τα νύχια των ποδιών τείνουν να είναι λίγο παχύτερα".

Προετοίμασε τα νύχια σου

Καθάρισε και στέγνωσε τα νύχια σου σωστά. Είναι σημαντικό να μην τα λιμάρεις ενώ είναι βρεγμένα, καθώς το βρεγμένο νύχι απορροφά πολύ νερό και γίνεται πιο μαλακό, που σημαίνει ότι μπορεί πολύ πιο εύκολα να σπάσει.

Η κατεύθυνση είναι τα πάντα

Οι περισσότερες λιμάρουν τα νύχια τους με την κίνηση εμπρός-πίσω, η οποία σίγουρα ολοκληρώνει τη δουλειά γρήγορα, αλλά μπορεί να προκαλέσει μικρά σκισίματα και θραύση πιο μακροπρόθεσμα. Η Λιν εξηγεί ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να λιμάρουμε τα νύχια μας στο επιθυμητό σχήμα με αυτόν τον τρόπο. "Η δασκάλα μου μου είχε δώσει μια χρήσιμη συμβουλή για το λιμάρισμα: Είναι σαν να παίζω βιολί - κινούμαι προς μία κατεύθυνση".

λίμα νύχια

Το tip για κοντά νύχια

Το λιμάρισμα των κοντών νυχιών είναι δύσκολο, επειδή αν τα νύχια είναι υπερβολικά λιμαρισμένα, μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή ακόμη και μόλυνση. Η Λιν λέει "Προτείνω το λιμάρισμα σε κοντύτερα νύχια σε γωνία 45 μοιρών. Βάλε τη λίμα κάτω από το νύχι, ακόμα και αν είναι κοντό, και προσπάθησε να δημιουργήσεις αυτήν τη γωνία. Εάν δαγκώνεις τα νύχια σου ή έχεις λίγη ή καθόλου ανάπτυξη στα νύχια σου, η Λιν συνιστά να χρησιμοποιήσεις αυτήν την τεχνική για να διαμορφώσεις μόνο τις γωνίες των νυχιών ενώ περιμένεις να αναπτυχθούν.

Buffing

Για να εξομαλύνεις την επιφάνεια των νυχιών σου, κάνε buffing με ένα ειδικό εργαλείο. Πρόκειται για έναν ήπιο τρόπος λιμαρίσματος, ο οποίος απαλύνει τις άκρες και απαλλάσει τα νύχια από τυχόν σκόνη ή υπολείμματα νιφάδων.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share