Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το απόλυτο τρικ με το ελαιόλαδο που θα λύσει τα χέρια όλων των γονιών

Σωτήριο!

20 Σεπτεμβρίου 2020 12:04
Το απόλυτο τρικ με το ελαιόλαδο που θα λύσει τα χέρια όλων των γονιών

Το να έχεις παιδιά στο σπίτι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσεις και προβλήματα που μέχρι πρότινος ούτε που σου είχαν περάσει από το μυαλό. Ένα εξ' αυτών και οι τσίχλες. Για ένα περίεργο και ανεξήγητο λόγο οι τσίχλες που μασάνε τα παιδάκια καταλήγουν στα πιο απίθανα μέρη, με χειρότερο τα... μαλλιά! Αν κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά ή τα ρούχα, πράγμα διόλου απίθανο όταν υπάρχουν μικρά και… ζωηρά παιδιά στο σπίτι, αρκεί λίγο ελαιόλαδο για να δώσει τη λύση!

Ναι καλά άκουσες, το ελαιόλαδο θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση για ακόμη μία φορά αφού έχει αποδειχθεί θαυματουργό, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν φτιάξετε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και βαζελίνη και το απλώσετε στο πρόσωπό σας.

Απλά, άλειψε λίγο λάδι στα μαλλιά ή στο ρούχο και άφησε το να ενεργήσει για 10-15 λεπτά και η τσίχλα θα φύγει. Μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο «τρικ» και σε παπούτσια: Βούτηξε μία λεπτή πετσέτα σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα κράτησε το με πίεση για μερικά λεπτά στο σημείο που έχει κολλήσει η τσίχλα. Έτσι, θα μπορείς να την τραβήξεις πιο εύκολα, χωρίς να μείνουν υπολείμματα. Προσοχή όμως, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις σε καστόρινα παπούτσια. Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ισχυρό καθαριστικό αποκλειστικά για καστόρι.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο αν έχετε...

Η σημασία του ελαιολάδου στη μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί πως είναι τεράστια. Ωστόσο, δεν αποδεικνύεται μόνο εκεί θαυματουργό αλλά και σε πολλά θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ το κόλπο για τις βλεφαρίδες σας.

Βασικό συστατικό του ελαιόλαδου και οι πολυφαινόλες: αντιοξειδωτικά που τα γνωρίζαμε ως συστατικό των κόκκινων φρούτων, του καφέ και του κρασιού. Το ελαιόλαδο περιέχει ακόμα βιταμίνη Ε (μια ακόμα βιταμίνη που συνδέεται με την καλή υγεία της καρδιάς) – σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει-. Παρά τη μεγάλη του διατροφική αξία, υπάρχουν όμως χρήσεις του ελαιόλαδου που δεν πρέπει να κάνεις. Απλά γιατί το αποτέλεσμά τους δεν είναι τόσο θετικό και ωφέλιμο.

Μην το χρησιμοποιείς όταν έχεις δερματολογικά προβλήματα. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως μαλακτικό μαλλιών, λάδι για το μασάζ, σε σαπούνια και σκραμπ. Ωστόσο δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι κατάλληλο για δέρματα που είναι επιρρεπή σε ακμή. Αυτό γιατί το ελαιόλαδο μπορεί να φράξει τους πόρους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share