Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: 10 τροφές που μόλις μάθετε τι περιέχουν δε θα τις αγοράσετε ξανά

Δώστε βάση!

20 Σεπτεμβρίου 2020 10:45
Προσοχή: 10 τροφές που μόλις μάθετε τι περιέχουν δε θα τις αγοράσετε ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές τροφές που αγαπάμε, δυστυχώς δημιουργούνται κάτω από περίεργες και αηδιαστικές συνθήκες, παράλληλα! Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, ανακάλυψε ένα βίντεο το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, διότι θα μάθετε πώς φτιάχνονται κάποια τρόφιμα που πρέπει να σταματήσετε να αγοράζετε.

Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τις τροφές που δε θα θελήσετε να αγοράσετε ξανά αν δείτε πως επεξεργάζονται.

Δείτε:

Εκτός όμως, από αυτές τις τροφές, δείτε εδώ 4 τρόφιμα δηλητήριο που πρέπει να πετάξετε άμεσα από το σπίτι σας.

3+1 τροφές που θα σε κάνουν να πεινάς πιο πολύ μετά - Δώσε προσοχή

Ξέρεις ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να μην τρως, διότι μετά πεινάς περισσότερο; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σου τις αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που μας εξαντλούν και απορροφούν την ενέργεια.

Είναι η ώρα δύσκολη, είσαι γενικά έτοιμη να φας τροφές εκτός διατροφής και σε ποσότητες που δε διατίθεσαι να υπολογίσεις. Τι να κάνεις; Να σκεφτείς ποιες είναι οι τροφές εκείνες που άπαξ και τις καταναλώσεις θα βρεθείς να πεινάς περισσότερο.

Πίτσα

Το ξέρεις ότι δε μπορείς να φας μόνο ένα κομμάτι κι αυτό συμβαίνει γιατί η αγαπημένη σου πίτσα είναι ένας συνδυασμός ζύμης από λευκό αλεύρι, υδρογονωμένα έλαια, επεξεργασμένα τυριά και συντηρητικά που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου, την παραγωγή των ορμονών του κορεσμού και να παρέμβουν στις περιοχές του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την πείνα.

Κάν’το υγιεινα: Αν φτιάξεις σπιτική πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης και την γαρνίρεις με άπαχο κρέας όπως γαλοπούλα και πολλά λαχανικά και λίγο ελαφρύ τυρί, τότε θα έχεις ένα γεύμα με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη που είναι λιγότερο πιθανό να σε κάνει να αναζητήσεις κάτι να φας μετά από μια ώρα.

Λευκά ζυμαρικά

Άσε κάτω τη μακαρονάδα. Τα λευκά ζυμαρικά θα σε κάνουν να ψάχνεις παραπάνω φαγητό. Μια τυπική μερίδα μαγειρεμένων ζυμαρικών είναι μόλις μισό φλιτζάνι, ωστόσο υπάρχουν εστιατόρια που σερβίρουν τέσσερα φλιτζάνια στα ορεκτικά.

Όταν παραφορτώνεις το σώμα σου με απλούς υδατάνθρακες, το πάγκρεας υπερλειτουργεί για να παράγει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης και γρήγορα παράγει τόσο πολλή από την ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο που φτάνεις άμεσα να νιώθεις έντονη πείνα.

Αν βάλεις σε όλο αυτό μαζί και τη σάλτσα και το τυρί, μπουμ, καταλαβαίνεις για ποια βόμβα διατροφής μιλάμε. Τα ίδια ισχύουν και για την… σαλάτα ζυμαρικών!

Αλμυρά σνακ

Όλα τα αλμυρά σνακ είναι απλοί υδατάνθρακες γρήγορης πέψης, κάτι που μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη την ινσουλίνη στο αίμα και να ρίξει να την ρίξει κατόπιν απότομα. Άσε που ο εγκέφαλος θα αναζητήσει κατόπιν και κάτι γλυκό, οπότε θα γίνει διπλό και το κακό.

Γρήγορο φαγητό

Το fast food είναι γεμάτο τρανς λιπαρά που ερεθίζουν το έντερο, εμποδίζοντας την ικανότητα του οργανισμού να παράγει νευροδιαβιβαστές που ρυθμίζουν την όρεξη όπως ντοπαμίνη και σεροτονίνη. Ταυτόχρονα, ο πεπτικός σωλήνας απορροφά γρήγορα το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού προκαλώντας απότομη άνοδο της ινσουλίνης και ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση πείνας. Έπειτα, το αλάτι που είναι κρυμμένο παντού στο fast food θα σου προκαλέσει αφυδάτωση και θα νομίζεις πως πεινάς ακόμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share