Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν κόψετε το κρέας και δείτε αυτό... Μην το φάτε!

Προσοχή!

19 Σεπτεμβρίου 2020 20:39
Αν κόψετε το κρέας και δείτε αυτό... Μην το φάτε!

Το κρέας και δη το κόκκινο είναι ένα υλικό που λατρεύεται και δοξάζεται από τους περισσότερους σεφ μιας και με το σωστό μαγείρεμα μπορεί να γίνει ένα γεύμα από... χρυσάφι. Όσο και να τιμάται όμως από τη μεσογειακή κουζίνα θα πρέπει να δείχνουμε μια εγκράτεια και να το καταναλώνουμε με μέτρο, δείτε εδώ πόση είναι η επιτρεπτή εβδομαδιαία κατανάλωση.

Σε όλα τα τρόφιμα υπάρχουν κάποια "καμπανάκια" για να αντιλαμβανόμαστε εάν είναι φρέσκα, πολυκαιρισμένα ή αν απλά έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το κρέας. Αν το εσωτερικό από ένα κομμάτι κρέας είναι σκούρο τότε αυτό σημαίνει πως η ζωή του παρατάθηκε με συντηρητικά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο της γειτονίας σας κοιτάξτε πιο προσεκτικά το κρέας σας πριν το αγοράσετε.

Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να μαγειρεύετε το κρέας παγωμένο

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Ναι, αυτή είναι μια σωστή κίνηση και μας βγάζει από μεγάλο κόπο, ποιο είναι όμως το λάθος που μπορούμε να κάνουμε και να καταστρέψουμε το φαγητό μας μειώνοντας του τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά του;

Το ολέθριο λάθος μας είναι ότι βγάζουμε το κρέας από την κατάψυξη και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ή το φούρνο θεωρώντας πως με την υψηλή θερμοκρασία το κρέας θα μαγειρευτεί σωστά συνεπώς και δεν χρειάζεται απόψυξη. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε σχετικά με το κρέας, δείτε εδώ για ποιο λόγο απαγορεύεται να βάλετε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ως γνωστόν, το κρέας και μάλιστα το κόκκινο είναι η κυριότερη πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή μας, όταν όμως το μαγειρεύουμε παγωμένο το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αφαιρεθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του μιας και οι μύες του κρέατος όντας παγωμένο παραμένουν σε συστολή κι επίσης κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώνουμε χρόνο αλλά το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι το κρέας μας να μην ψηθεί σωστά. Συνήθως παραψήνεται στις άκρες και στο μέσον όπου και διατηρεί την πιο χαμηλή θερμοκρασία από την κατάψυξη παραμένει ωμό.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε κρέας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αφαιρέσετε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και το φαγητό σας την επόμενη ημέρα θα είναι ζουμερό, πεντανόστιμο και με όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share