Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μυστικό για να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια χωρίς να τα κόψεις

Θα σου λύσει τα χέρια

18 Σεπτεμβρίου 2020 14:25
Το μυστικό για να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια χωρίς να τα κόψεις

Κατά πάσα πιθανότητα, ανήκεις και εσύ στις γυναίκες που θεωρούν τα πετσάκια στα νύχια περιττά, ενοχλητικά και αντιαισθητικά.

Παρ'όλα αυτά, τα πετσάκια γύρω από τα νύχια μας είναι και αυτά μέρος της επιδερμίδας μας και υπάρχουν για να τα προστατεύουν κυρίως από τραυματισμούς και μολύνσεις. Για αυτόν το λόγο, με την αφαίρεσή τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε μεταλλικά αντικείμενα, είναι σαν να αφήνουμε εκτεθειμένα τα νύχια μας σε μικρόβια, προκαλώντας ενδεχομένως πρόβλημα ακόμη και στην υγιή ανάπτυξή τους.

Τι πρέπει να κάνουμε; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα περιποιηθούμε χωρίς να τραυματίσουμε τα νύχια μας;

Η nail artist και ιδιοκτήτρια των Olive and June nail salons, αποκάλυψε το κόλπο για να απαλλαγεί κάθε γυναίκα από τα αντιαισθητικά πετσάκια εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί να τα κόψει. Κι αφού ακολουθήσεις τη συμβουλή της και αποκτήσεις την τέλεια βάση έτοιμη για ένα εντυπωσιακό μανικιούρ, διάλεξε ένα από αυτά τα φθινοπωρινά top trends.

«Ένας εύκολος τρόπος είναι στο μπάνιο. Ενώ κάνεις ντους και αφού έχει μαλακώσει η επιδερμίδα στα χέρια σου, με το νύχι του αντίχειρα στο δεξί σου χέρι σπρώξε τα πετσάκια των νυχιών του αριστερού χεριού προς τα πίσω. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στο άλλο χέρι. Αμέσως μετά το μπάνιο και ενώ ακόμη η επιδερμίδα είναι μαλακή, τρίψε τα απαλά με το buffer. Τέλος, μην ξεχάσεις στη συνέχεια να τους απλώσεις ένα λαδάκι ή serum ειδικό για τα επωνύχια (cuticle oil).»

Η τάση στα νύχια που θα γίνει must αυτό το φθινόπωρο

Ημερολογιακά το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του και μπορεί στα νύχια μας να συνεχίζουμε να έχουμε έντονα χρώματα και να χαιρόμαστε τα ανοιχτά παπούτσια, όμως οι φθινοπωρινές τάσεις έχουν αρχίσει ήδη να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας και να μας κάνουν αν ψάχνουμε από τώρα το επόμενο μανικιούρ μας.

Ενώ τα σαλόνια ομορφιάς παραδοσιακά χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών με πληθώρα χημικών στα συστατικά τους, το νέο nail trend θέλει τα νύχια άβαφα, υγιή και περιποιημένα. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα χρώματα, δείτε εδώ 4+1 trends που θα κάνουν "πάταγο" αυτή τη σεζόν.

Tο clean manicure ή αλλιώς naked manicure αναμένεται να είναι μία από τις επικρατέστερες τάσεις στα νύχια την ερχόμενη χρονιά. Πρόκειται για τον αντίλογο στο συνειδητό καταναλωτισμό που έχει πλήξει και τον τομέα "νύχια". Η νέα αυτή τάση στοχεύει στη συνολική υγεία των νυχιών και αποκλείει τη χρήση "σκληρών" συστατικών, που συναντώνται στις περισσότερες τεχνικές μανικιούρ και πεντικιούρ, όπως το shellac.

Η συγκεκριμένη τάση έχει ήδη κερδίσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι βλέπουν τα νύχια τους πραγματικά ταλαιπωρημένα και εύθραυστα από την υπερβολική χρήση συνθετικών θεραπειών για τα νύχια.

Το clean manicure στοχεύει στη χρήση φυσικών προϊόντων που ενδυναμώνουν τα νύχια και προάγουν την καλή υγεία τους. Η διαδικασία, συνήθως, ξεκινά με τον καθαρισμό των νυχιών. Στη συνέχεια, η manicurist απλώνει ένα μίγμα από αιθέρια έλαια στα πετσάκια για να μαλακώσουν και να ενυδατωθούν. Έπειτα, χρησιμοποιεί ένα buffer για να λειάνει την επιφάνειά τους. Το naked manicure ολοκληρώνεται με την εφαρμογή μιας θεραπείας με κερατίνη, που ενδυναμώνει τα νύχια. Στο τέλος τα νύχια, αν και τελείως γυμνά, δείχνουν πραγματικά υγιή και λαμπερά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share