Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να συνδυάσετε ποτέ ξανά κοτόπουλο με μουστάρδα

Δώστε βάση!

17 Σεπτεμβρίου 2020 14:14
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να συνδυάσετε ποτέ ξανά κοτόπουλο με μουστάρδα

Το κοτόπουλο είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι με την πέτσα, δείτε εδώ για ποιο λόγο να μην την ξαναπετάξετε.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ο συνδυασμός τους κρέατος με τη μουστάρδα. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας;

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με μουστάρδα, μπουτάκια με σάλτσα μουστάρδας, ομελέτα με κοτόπουλο και σως μουστάρδας. Μπορεί να ακούγονται όλα τόσο νόστιμα και λαχταριστά όμως δεν σας συνιστούμε να τα φάτε. Ο λόγος; Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Συν ότι η γεύση της μουστάρδας είναι αρκετά έντονη κάτι το οποίο σημαίνει πως όλος ο κόπος που κάνατε για να έχετε το πιο γευστικό κοτόπουλο θα πάει... χαμένος αφού η γεύση του θα καλυφθεί.

Το απόλυτο κόλπο με το κουτάκι μπύρας για το τέλειο κοτόπουλο σαν να βγήκε από τη σούβλα

Το ψητό κοτόπουλο σε κουτάκι μπύρας είναι εξαιρετικά νόστιμο, τρυφερό και ζουμερό! Ανάλογα με το που θα το ψήσετε σε ηλεκτρικό φούρνο ή bbq κλειστού τύπου, έχει όλα τα χαρίσματα του ψητού κοτόπουλου σούβλας αφού μαγειρεύεται με τους ατμούς από την μπύρα που σιγοβράζει. Αν πάλι έχετε μια ιδιαίτερη αγάπη στα τηγανητά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε έξτρα τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.500 γρ., κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής ή βιολογικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα από 2 - 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο δεντρολίβανο (αποφεύγουμε να
  • χρησιμοποιήσουμε ξερά για να κερδίσουμε σε φρεσκάδα –τα βρίσκουμε σε γλαστράκια, στα φυτώρια)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτάκι μπίρα, μεγάλου μεγέθους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Καθαρίζω καλά το κοτόπουλο και αφαιρώ τα εντόσθια, αν περιέχει. Το αλατοπιπερώνω καλά μέσα κι έξω. Μέσα στην κοιλιά του στριμώχνω όλα τα κλαδάκια των μυρωδικών και το σκουπίζω καλά.
  • ΒΗΜΑ 2Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • ΒΗΜΑ 3Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και την πάπρικα και τα ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, για να γίνουν μια λεία πάστα και την αλείφω σε ολόκληρο το κοτόπουλο.
  • ΒΗΜΑ 4Λαδώνω ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένω πολύ καλά το κουτάκι της μπίρας και αφαιρώ (αν υπάρχουν) τυχόν πλαστικά ή χάρτινα στοιχεία (π.χ. ετικέτες, πλαστικές ταινίες κ.λπ.). Ανοίγω το κλειδί της μπύρας, τυλίγω ολόκληρο το κουτί με αλουμινόχαρτο, και το τοποθετώ στο κέντρο της λαμαρίνας, όρθιο.
  • ΒΗΜΑ 5«Φοράω» το κοτόπουλο από το άνοιγμα της κοιλιάς, έτσι ώστε, να στερεωθεί όρθιο και ψηθεί περιμετρικά, χωρίς να βρίσκεται η μία του πλευρά ακουμπισμένη στο ταψί και χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσω για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Ταυτόχρονα, καθώς η περισσότερη ποσότητα της μπίρας εξατμίζεται με το ψήσιμο, θα διαποτίζει με τη γεύση της το ψαχνό και θα το νοστιμίζει, διατηρώντας το ζουμερό και τρυφερό.
  • ΒΗΜΑ 6Βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου (για να χωρέσει το όρθιο κοτόπουλο) και ψήνω για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό και, καθώς ψήνεται ομοιόμορφα, το κοτόπουλο ροδίζει ωραία και περιμετρικά και ψήνεται καλά μέχρι το εσωτερικό του. Αφαιρώ προσεκτικά το κουτάκι του αναψυκτικού και το πετάω μαζί με όση μπίρα έχει μείνει μέσα. Κόβω το κοτόπουλο σε μερίδες και το σερβίρω.

Πηγή: dinanikolaou.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share