Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Έπινε καθημερινά πριν το φαγητό της ένα ποτήρι νερό με ξύδι - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Δοκιμάστε το!

16 Σεπτεμβρίου 2020 14:24
Έπινε καθημερινά πριν το φαγητό της ένα ποτήρι νερό με ξύδι - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Το ξύδι φτιάχνεται κυρίως από προϊόντα σταφυλιού και από κρασί, αλλά μπορεί και να φτιαχτεί και από φρούτα όπως μήλα, ντομάτα και καρύδα, από όσπρια , από ρύζι, από σακχαροκάλαμο , από μπύρα και από άλλα αλκοολούχα ποτά. Η ποικιλία από οφέλη για την υγεία, μεγάλη, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν μουλιάσετε τα πόδια σας σε ξύδι.

Ανακουφίζει, αποτοξινώνει, θωρακίζει τον οργανισμό. Δεν έχει τόση σημασία ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνετε το ξύδι. Ο συνδυασμός νερού και ξυδιού μπορεί να αποτελέσει θαυματουργός συνδυασμός για το σώμα. Τρεις λόγοι για το εντάξετε στην καθημερινότητά σας είναι οι εξής:

1) Μπορεί να μειώσει τον πονοκέφαλο και τα πεπτικά προβλήματα: Η κεφαλαλγία και ο στομαχόπονος μπορούν να βρει τη λύση τους σε ένα ποτήρι νερό με δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο και μέλι. (Το νερό θα πρέπει να είναι ζεστό).

ξύδι ρόφημα

2) Mπορεί να ενδυναμώσει τα οστά: Το ξύδι μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των βιταμινών, των θρεπτικών συστατικών και του ασβεστίου από το σώμα και να βοηθήσει τα οστά.

3) Μπορεί να θεραπεύσει τους πόνους των μυών και να ελαχιστοποιήσει τις κράμπες: Λόγω του υψηλού επιπέδου των αμινοξέων και των οξέων του καλίου, το ξύδι μπορεί να μειώσει τους μυϊκούς πόνους και την κόπωση.

Ο απίστευτος λόγος που το ξύδι δεν έχει ημερομηνία λήξης

Το ξύδι είναι από τα υλικά που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας καθώς έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές θαυματουργό, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν μουλιάσετε τα πόδια σας σε ξύδι.Μάλιστα, για πραγματικά νόστιμες συνταγές, έχουμε πάντα διαθέσιμα και διαφορετικά είδη ξιδιού. Αναρωτιόμαστε όμως, χαλάει ποτέ το ξίδι;

Η παραδοσιακή παρασκευή του ξιδιού βασίζεται σε δύο απλές βιολογικές διαδικασίες που είναι το αποτέλεσμα της δράσης μαγιάς και οξικών βακτηρίων που μετατρέπουν τα σάκχαρα των τροφών σε οξικό οξύ. Έτσι, στο πρώτο στάδιο η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλη (αλκοολική ζύμωση), ενώ στο δεύτερο μια ομάδα οξικών βακτηρίων βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου του αέρα στην αλκοόλη, για να τη μετατρέψει σε οξύ (οξική ζύμωση), που δίνει και το ξίδι.

ξύδι

Λόγω του όξινου χαρακτήρα του, το ξίδι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και συντηρείται χωρίς να χρειάζεται ψυγείο. Με τον καιρό όμως, χάνει το άρωμά του που ξεθυμαίνει, ενώ μπορεί να παρατηρήσετε ότι γίνεται θολό ή ότι αναπτύσσεται ίζημα στο μπουκάλι. Οι αλλαγές αυτές όμως, είναι καθαρά αισθητικές και στην ουσία, δεν αλλοιώνουν το ξίδι. Άρα ακόμη και τότε, είναι κατάλληλο προς κατανάλωση.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share