Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βούτηξε μια οδοντόβουρτσα μέσα σε αλάτι και έτριψε τα δόντια της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Θα αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας!

16 Σεπτεμβρίου 2020 13:46
Βούτηξε μια οδοντόβουρτσα μέσα σε αλάτι και έτριψε τα δόντια της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Αν ανήκετε σε εκείνους που θα δοκίμαζαν τα πάντα για ένα λαμπερό και γεμάτο φρεσκάδα χαμόγελο, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε να πλύνετε τα δόντια σας με θαλασσινό αλάτι.

Το αλάτι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές θαυματουργό σε πάρα πολλά θέματα πέραν του κλασσικού, να δίνει γεύση στα φαγητά μας. Τα θέματα ομορφιάς που μας έχει λύσει το συγκεκριμένο προϊόν είναι αμέτρητα και συχνά πυκνά ανακαλύπτουμε κι άλλα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε αλάτι στο σαμπουάν σας. Τι μπορεί να κάνει όμως το αλάτι στα δόντια μας;

Είναι ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να ενδυναμώσετε τα ούλα και τα δόντια, να διαλύσετε τυχόν συσσωρευμένη πλάκα και να εξασφαλίσετε δροσερή αναπνοή.

Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το πυρίτιο, ο φώσφορος, το νάτριο, το νικέλιο και ο σίδηρος είναι μερικά μόνο από τα πολλά ιχνοστοιχεία και μέταλλα που υπάρχουν στο θαλασσινό αλάτι. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά δυναμώνουν τα ούλα, προστατεύουν από τον σχηματισμό πλάκας και την κακή αναπνοή και μπορούν ακόμη και να λευκάνουν τα δόντια σας σε βάθος χρόνου.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο δίνει στο αλάτι της θάλασσας αντιβακτηριακές ιδιότητες και σας βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων στο στόμα. Το αλάτι διεγείρει την παραγωγή σάλιου από τους σιελογόνους αδένες. Το σάλιο δημιουργεί ένα αντιβακτηριδιακό "φράγμα" που προστατεύει το σμάλτο των δοντιών σας.

Μπορείτε είτε να βουτήξετε μια υγρή οδοντόβουρτσα σε μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και να βουρτσίσετε τα δόντια σας με ελαφριές, κυκλικές κινήσεις, ή, εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε "μπουκώματα" με διάλυμα αλατόνερου για 30 δευτερόλεπτα. Αυτά τα μπουκώματα θα σας βοηθήσουν επίσης να περιορίσετε το πρήξιμο και τη φλεγμονή των ούλων και να εξολοθρεύσετε τα βακτήρια στο στόμα.

Το θαύμα που μπορεί να κάνει το αλάτι στα μαλλιά σας

Το αλάτι έγινε μόδα. Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική, πλέον απέκτησε και άλλες πρακτικές εφαρμογές. Μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη με τον πλέον φυσικό τρόπο. Η προσθήκη αλατιού στα προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να κάνει τα μαλλιά και το δέρμα σας αψεγάδιαστα.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι σε πολλά διαφορετικά προϊόντα, για να βελτιώσετε τη δράση τους. Για παράδειγμα, εάν έχετε λιπαρά μαλλιά και έχετε δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα, το αλάτι είναι η απάντηση στις προσευχές σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε 2-3 κ.σ. αλάτι στο σαμπουάν και να το ανακινήσετε καλά για να διαλυθεί. Στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας, όπως συνήθως. Μετά τα 2-3 πρώτα λουσίματα, θα παρατηρήσετε αισθητή διαφορά.

Μπορείτε επίσης, να το χρησιμοποιήσετε ως scrub σώματος. Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε χοντρό θαλασσινό αλάτι. Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία:

  • Σε 1/2 φλυτζάνι λάδι καρύδας, αναμείξτε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι. Μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, αν θέλετε.
  • Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και κλείστε το μείγμα σε ένα βάζο. Αφήστε το σε δροσερό μέρος, μέχρι που το λάδι καρύδας να στερεοποιηθεί. Και ορίστε, το ανέξοδο και φυσικό scrub σώματος είναι έτοιμο!
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share