Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η τάση στα νύχια που θα γίνει must αυτό το φθινόπωρο

Θα τη λατρέψουν όλες οι γυναίκες

16 Σεπτεμβρίου 2020 09:45
Η τάση στα νύχια που θα γίνει must αυτό το φθινόπωρο

Ημερολογιακά το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του και μπορεί στα νύχια μας να συνεχίζουμε να έχουμε έντονα χρώματα και να χαιρόμαστε τα ανοιχτά παπούτσια, όμως οι φθινοπωρινές τάσεις έχουν αρχίσει ήδη να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας και να μας κάνουν αν ψάχνουμε από τώρα το επόμενο μανικιούρ μας.

Ενώ τα σαλόνια ομορφιάς παραδοσιακά χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών με πληθώρα χημικών στα συστατικά τους, το νέο nail trend θέλει τα νύχια άβαφα, υγιή και περιποιημένα. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα χρώματα, δείτε εδώ 4+1 trends που θα κάνουν "πάταγο" αυτή τη σεζόν.

Tο clean manicure ή αλλιώς naked manicure αναμένεται να είναι μία από τις επικρατέστερες τάσεις στα νύχια την ερχόμενη χρονιά. Πρόκειται για τον αντίλογο στο συνειδητό καταναλωτισμό που έχει πλήξει και τον τομέα "νύχια". Η νέα αυτή τάση στοχεύει στη συνολική υγεία των νυχιών και αποκλείει τη χρήση "σκληρών" συστατικών, που συναντώνται στις περισσότερες τεχνικές μανικιούρ και πεντικιούρ, όπως το shellac.

Η συγκεκριμένη τάση έχει ήδη κερδίσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι βλέπουν τα νύχια τους πραγματικά ταλαιπωρημένα και εύθραυστα από την υπερβολική χρήση συνθετικών θεραπειών για τα νύχια.

Το clean manicure στοχεύει στη χρήση φυσικών προϊόντων που ενδυναμώνουν τα νύχια και προάγουν την καλή υγεία τους. Η διαδικασία, συνήθως, ξεκινά με τον καθαρισμό των νυχιών. Στη συνέχεια, η manicurist απλώνει ένα μίγμα από αιθέρια έλαια στα πετσάκια για να μαλακώσουν και να ενυδατωθούν. Έπειτα, χρησιμοποιεί ένα buffer για να λειάνει την επιφάνειά τους. Το naked manicure ολοκληρώνεται με την εφαρμογή μιας θεραπείας με κερατίνη, που ενδυναμώνει τα νύχια. Στο τέλος τα νύχια, αν και τελείως γυμνά, δείχνουν πραγματικά υγιή και λαμπερά.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεφλουδίζει το μανό από τα νύχια!

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που δεν κάνουν ημιμόνιμο στα νύχια τους, είναι ότι το μανό συχνά ξεφλουδίζει.

Πώς θα το σταματήσετε αυτό;

Προτιμήστε τα προϊόντα που δεν περιέχουν ασετόν για να κάνετε τα νύχια σας. Κι αυτό διότι αυτό το προϊόν εξατμίζεται και κάνει το βερνίκι να φεύγει πιο γρήγορα. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα, τότε δείτε εδώ ένα σχέδιο που θα σας ξετρελάνει.

Πριν βάψετε τα νύχια σας καλό είναι να αποφύγετε να βάλετε τα χέρια σας στο νερό, γιατί όταν βρέχονται και μαλακώνουν, το σχήμα τους αλλάζει και έπειτα όταν στεγνώνουν και επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση, ξεφλουδίζουν.

Καλό είναι να μην κόβετε τα πετσάκια που υπάρχουν γύρω από τα νύχια σας αλλά να τα σπρώχνετε προς τα μέσα ενώ αυτά έχουν μαλακώσει.

Και προτιμότερο είναι να περνάτε μόνο μία στρώση βερνίκι γιατί όσο περισσότερες είναι οι στρώσεις, τόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζει.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share