Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Έπινε καθημερινά νερό με μαγειρική σόδα και απαλλάχτηκε από τον πιο μαρτυρικό πόνο κάθε γυναίκας

Θα σας σώσει!

15 Σεπτεμβρίου 2020 20:30
Έπινε καθημερινά νερό με μαγειρική σόδα και απαλλάχτηκε από τον πιο μαρτυρικό πόνο κάθε γυναίκας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο μετά τις διακοπές οι περισσότερες γυναίκες να ταλαιπωρούνται με ουρολοιμώξεις. Πριν βιαστείς να σπεύσεις στο κοντινότερο φαρμακείο, ρίξε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Η μαγειρική σόδα έχει ήδη αποδειχθεί σωτήρια σε πάμπολλα θέματα ομορφιάς και υγείας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε τα μάτια σας μαγειρική σόδα και έρχεται να μας δώσει τη λύση για ακόμη μία φορά.

Πώς λοιπόν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις πρώτες ενοχλήσεις μέχρι να φτάσεις στην πόρτα του ειδικού;

ουρολοίμωξη σόδα

Οι παλιές γυναίκες όταν άρχιζαν να νιώθουν τα πρώτα σημάδια της ουρολοίμωξης έπιναν 8 κουταλιές νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδας. Έπιναν αυτό το μείγμα μια φορά την ημέρα και έβλεπαν αποτέλεσμα μιας και η σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό και έτσι τα βακτήρια δεν πολλαπλασιάζονται.

Προσοχή σε καμιά περίπτωση αυτή η συνταγή της γιαγιάς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως να πρέπει να ακολουθήσεις. Ξεκίνα αυτό το γιατροσόφι μέχρι να σε δει ο ειδικός.

Έφτιαξε μια πάστα από λεμόνι, μαγειρική σόδα και φράουλες και έτριψε τα δόντια του - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Έχετε λεκέδες στα δόντια σας από τους καφέδες; Με την μαγειρική σόδα, το λεμόνι και τις φράουλες θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τους ενοχλητικούς λεκέδες.

Ο καφές φαίνεται να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων, όμως συχνά έχει κάτι ενοχλητικό: λεκέδες. Όλοι γνωρίζουμε, ότι με τη σόδα μπορούμε να κάνουμε εκατό διαφορετικά πράγματα, όπως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από το νεροχύτη. Αλλά ξέρατε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί, επίσης, να διώξει τους λεκέδες από τα δόντια; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και θα σας παρουσιάσει τον τρόπο.

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Αφού βουρτσίσετε κανονικά τα δόντια σας με οδοντόκρεμα, βουρτσίστε τα ξανά με το μείγμα που φτιάξατε. Αφήστε το μείγμα στα δόντια για περίπου 5 λεπτά προτού τα ξεπλύνετε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο αυτή 2-3 φορές την εβδομάδα.

μαγειρική σόδα λεμόνι δόντια

Μαγειρική σόδα και φράουλα

Λιώστε μία φράουλα. Ανακατέψτε τη με μαγειρική σόδα μέχρι να φτιάξετε ένα παχύρευστο μείγμα. Ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο όπως από πάνω βουρτσίστε πρώτα τα δόντια κι έπειτα με το μείγμα. Αφήστε το για περίπου 5’ και ξεπλύντε. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και μηλικό οξύ, ώστε να λευκαίνουν τα δόντια. Ο συνδυασμός των φραουλών και της μαγειρικής σόδας φέρνει ένα θαυματουργό μείγμα που μπορεί να αφαιρέσει γρήγορα τον λεκέ του καφέ. Εννοείται διαλέγετε έναν από τους δύο τρόπους και δεν χρησιμοποιείτε και τους δύο κάθε εβδομάδα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share