Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έπινε καθημερινά αυτό το ρόφημα με κεφίρ και ντομάτα - Ένα μήνα μετά παρατήρησε...

Θαυματουργό!

14 Σεπτεμβρίου 2020 14:58
Έπινε καθημερινά αυτό το ρόφημα με κεφίρ και ντομάτα - Ένα μήνα μετά παρατήρησε...

Η ντομάτα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά του καλοκαιριού. Αυτό το ρόφημα ντομάτας αντικαθιστά τα μεταλλικά στοιχεία που χάνονται κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, προλαμβάνει την κόπωση και βελτιώνει το μεταβολισμό σας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ντομάτα αποδεικνύεται θαυματουργή, δείτε εδώ τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια ντομάτα κάθε ημέρα.

Θα χρειαστείτε:

  • χυμός ντομάτας (250-300 ml)
  • φυσικό κεφίρ (250 ml)
  • φρέσκος βασιλικός, για γεύση
  • καυτερή πιπεριά, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φαιοφύκη (kelp)
  • 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσποροι (ψημένοι για λίγα λεπτά σε τηγάνι)

Το μυστικό

Η ντομάτα περιέχει σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C η οποία ως γνωστόν έχει αντί-γηραντικές και αντί-καρκινικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που υπάρχει στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Ντομάτα: Πελτές, χυμός ή κονκασέ; Ποιο να προτιμήσετε

Όταν η ντομάτα δεν είναι στην εποχή της καλύτερα να την χρησιμοποιούμε τυποποιημένη. Ποιον τύπο ντομάτας, όμως, να προτιμήσουμε για κάθε περίπτωση; Φυσικά, μην ξεχνάμε πως η ντομάτα εκτός από το να δίνει έξτρα γεύση στα φαγητά μας έχει και πολλά ευεργετικά οφέλη, δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση.

Είναι αλήθεια. Η ντομάτα πάει παντού! Στο κοκκινιστό, στις σάλτσες και στις σούπες. Στα λαδερά, στα όσπρια, στο κρέας, στα πουλερικά ακόμα και στην πίτσα. Σχεδόν κάθε μέρα μαγειρεύουμε κάτι με ντομάτα. Ψέμματα; Και καλά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ντομάτα είναι στα καλύτερά της, αλλά το χειμώνα τι κάνουμε; Απλά την αντικαθιστούμε με ντομάτα του κουτιού! Άλλωστε είναι τόσα πολλά τα προϊόντα ντομάτας, που βρίσκουμε πλέον στα σούπερ μάρκετ, που έχουμε και επιλογές, ανάλογα με το τι θέλουμε να φτιάξουμε. Ας τα δούμε αναλυτικά, λοιπόν…

* Φυσικός χυμός ντομάτας: Κυκλοφορεί σε κονσέρβα ή σε χάρτινες συσκευασίες 100% φυσικός ή ελαφρά συμπυκνωμένος καθαρός χυμός ωμής ντομάτας χωρίς σπόρια και φλούδες και ταιριάζει σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας και φούρνου. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, που συνήθως εκνευρίζονται όταν βρίσκουν κομματάκια ντομάτας στο φαγητό, αυτός ο χυμός θα σας σώσει. Διαφορετικά, αν θέλετε, εκτός από ντοματένια γεύση και ντοματένια υφή προτιμήστε την ντομάτα στον τρίφτη. Αυτή ταιριάζει καλύτερα και στις σάλτσες, μιας και θα της δώσει πιο γεμάτη και πηχτή υφή.

*Ντοματάκια κονκασέ: Για το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, για την περίπτωση δηλαδή που θέλετε να δώσετε στη συνταγή σας την αίσθηση ότι έχετε κόψει εκείνη τη στιγμή μια ντομάτα σε μικρά κομματάκια θα χρησιμοποιήσετε ντοματάκια κονκασέ (από το γαλλικό ρήμα concasser). Πρόκειται για σάρκα ντομάτας κομμένη σε μικρά ή μεγαλύτερα κυβάκια, συντηρημένη στο χυμό της. Σε κονσέρβα επίσης κυκλοφορούν και ολόκληρα τοματάκια αποφλοιωμένα, ό,τι πρέπει για μια χειμωνιάτικη μακαρονάδα.

* Ντοματοπελτές: Είναι ο πολύ συμπυκνωμένος χυμός. Όλα τα υγρά στραγγίζονται και μένει η απόλυτη νοστιμιά. Μια κουταλιά διαλυμένη σε λίγο νερό δίνει σε όλα τα φαγητά πιο κόκκινο χρώμα και πιο έντονη γεύση.
* Κέτσαπ: Ο καλύτερος φίλος της τηγανητής πατάτας και όχι μόνο. Είναι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας με ξίδι, ζάχαρη και μπαχαρικά, που μια κουταλιά αρκεί για να απογειώσει μια απλή καθημερινή συνταγή, όπως οι φακές.

* Ντοματένια σος για πίτσα: Ένα από τα βασικά συστατικά για να πετύχεις μια σπιτική πίτσα είναι η σάλτσα ντομάτας. Για να μην παιδεύεστε, υπάρχει έτοιμη!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share