Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρώτε αρακά με φέτα; Να τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σας

Προσοχή!

14 Σεπτεμβρίου 2020 09:35
Τρώτε αρακά με φέτα; Να τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σας

Η φέτα είναι ένα τυρί που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μαζί της. Μήπως όμως τελικά κάποια συνδυασμοί είναι απαγορευτικοί για τον οργανισμό μας;

Ποιος δεν έχει συνδεδεμένα τα γεμιστά με τη φέτα ή οποιοδήποτε λαδερό φαγητό όπως ο αρακάς ή οι μπάμιες; Ένας ακόμη λίγο πιο "ιδιαίτερος" συνδυασμός είναι και αυτός της φέτας με το καρπούζι. Από σήμερα λοιπόν, πείτε όχι στη φέτα με τον αρακά.

Οι φακές περιέχουν σίδηρο με χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, ενώ το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, με αποτέλεσμα τα δύο ιχνοστοιχεία να ανταγωνίζονται για την αφομοίωσή τους και το ασβέστιο τελικά να επικρατεί και να «εξουδετερώνει» το σίδηρο της φακής.

Τρώγοντας λοιπόν φέτα με τις φακές σας καταστρέφετε όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Αλλάξτε λοιπόν μια συνήθεια σας και χαρίστε στον οργανισμό σας αυτό που του προσφέρει το συγκεκριμένο όσπριο.

Φτιάξτε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα - Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά (Video)

Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. Επίσης, δείτε το «γιαγιαδίστικο» κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκια την φέτα για... μήνες.

Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

Εκτέλεση:

Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share