Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ο απίστευτος λόγος που απαγορεύεται να τρώτε σκόρδο τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία

Προσοχή!

9 Σεπτεμβρίου 2020 16:04
Ο απίστευτος λόγος που απαγορεύεται να τρώτε σκόρδο τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας, αλλά μπορεί να παρουσιάσει ορισμένες παρενέργειες και μία εξ αυτών δε θα θέλατε με τίποτα να νιώσετε το καλοκαίρι. Το σκόρδο ωστόσο, πέρα από τα οφέλη και τις θαυματουργές ιδιότητες που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας, έχει αποδειχθεί εξίσου σωτήριο και για τα κατοικίδια μας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε λίγο σκόρδο στην τροφή της γάτας σας.

Για όσους δεν το ξέρουν, λοιπόν, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει υπερβολική εφίδρωση, εφόσον το καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες.

σκόρδο εφίδρωση

Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα κακό, βέβαια, με την εφίδρωση αφού είναι ο μηχανισμός του σώματος για να απαλλαγεί από τις τοξίνες και την υπερβολική ποσότητα νερού, ρυθμίζοντας έτσι τη θερμοκρασία του, ο υπερβολικός ιδρώτας δεν είναι ευχάριστος για κανέναν και αυτό που τον κάνει χειρότερο είναι ότι οι ενώσεις θείου που υπάρχουν στο σκόρδο μπορεί να προκαλέσουν κακοσμία.

"Γαλλικό χτύπημα": Το κόλπο για να κάνεις το καθάρισμα του σκόρδου παιχνιδάκι

Είναι το λεγόμενο "γαλλικό χτύπημα" μια τεχνική με την οποία διαχωρίζονται εύκολα και γρήγορα οι σκελίδες του σκόρδου. Λέγεται γαλλικό καθώς πρόκειται για έμπνευση Γάλλων σεφ, εξού και η ονομασία.

Πώς γίνεται;

Παίρνεις το σκόρδο και το βάζεις μέσα στη χούφτα σου. Προσέχεις ώστε η πλευρά με το κοτσάνι να είναι στην εξωτερική πλευρά. Στη χτυπάς το σκόρδο με δύναμη σε μια λεία επιφάνεια. Θα δεις τις σκελίδες να χωρίζουν και να καθαρίζονται.

Αν πάλι σου φαίνεται δύσκολο ή φοβάσαι πως δε τα καταφέρεις, σου έχουμε κι άλλο τρόπο που μπορείς να τσεκάρεις εδώ.

σκόρδο

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο - Ο λόγος; Τρομερός

Το Athensmagazine.gr μετά το τρομερό κόλπο με το αλουμινόχαρτο και το βερνίκι νυχιών, θα σας παρουσιάσει ένα εξίσου κόλπο, το οποίο θα σας λύσει τα χέρια. Ξέρετε τι θα συμβεί αν τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάλετε στο φούρνο;

Δυστυχώς, το σκόρδο είναι πολύ παρεξηγημένο. Μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και πάλι όμως οι περισσότεροι το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Οπότε καλό θα ήταν να το προτιμάτε.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και "γλυκαίνει" κάπως την -ομολογουμένως- πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share