Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο απίθανος λόγος που απαγορεύεται να βάλετε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων

Προσοχή!

7 Σεπτεμβρίου 2020 08:17
Ο απίθανος λόγος που απαγορεύεται να βάλετε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων

Αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Με κύρια εξ' αυτών το κρέας. Για ποιο λόγο όμως απαγορεύεται να βάλουμε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων;

Το κατεψυγμένο κρέας είναι δύσκολο να αποψυχθεί ομοιογενώς. Τα εξωτερικά σημεία ζεσταίνονται, ενώ το μεσαίο κομμάτι του, το πιο παχύ, παραμένει παγωμένο, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων. Ο πιο ασφαλής τρόπος να ξεπαγώσει το κρέας σας, είναι να το αφήσετε ένα βράδυ στην ψύξη, σύμφωνα με τους ειδικούς τροφίμων του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Πήρε δύο διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα σας σώσει

Ένα καλό κομμάτι είναι και πιο ακριβό, αλλά δεν παίζει πάντα ρόλο μόνο η ποιότητα. Δείτε τι έκανε στο κρέας αυτός ο άνδρας και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Με αυτό το τρικ θα μπορέσετε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κομμάτι σε μια λαχταριστή μπριζόλα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Προσέξτε όμως μην είναι από τα κρέατα που βλάπτουν την υγεία, και πουλιούνται συχνά στο εμπόριο.

Για το πιο σκληρό κρέας, το μυστικό είναι να το κόβετε κάθετα προς τις μυϊκές ίνες και αυτό ακριβώς μας δείχνει το νέο βίντεο του America’s Test Kitchen: πως να κόβουμε σωστά το κρέας ώστε να το απολαμβάνουμε περισσότερο.

Ο Νταν χρησιμοποιεί ένα CT3 Texture Analyzer για εξακριβώσει πόση δύναμη χρειάζεται για να δαγκώσει κάποιος το κρέας και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα!

Σταματήστε άμεσα να αγοράζετε αυτά τα 4 κρέατα - Τα τρώμε καθημερινά και μπορεί να πάθουμε μέχρι και...

Το κρέας είναι, σίγουρα, ένα αγαπημένο τρόφιμο στην καθημερινότητά μας, αλλά παράλληλα αποτελεί μια σημαντική πηγή κινδύνων για την υγεία μας, όντας δυνητικά υπεύθυνο για αρκετά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχουν, μάλιστα, τέσσερα είδη κρέατος, τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά, είτε στο δείπνο μας είτε σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα, όπως το δεκατιανό ή το απογευματινό μας. Χρειάζεται, όμως, να κάνουμε μεγάλη προσοχή, για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με βλάβες στον οργανισμό μας, που αρχικά μπορεί καν να μην υποψιαζόμαστε, ενώ οφείλουμε να ξέρουμε και γιατί είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός με το τυρί.

Βόειο κρέας

Το βόειο κρέας γενικά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο και μάλιστα όταν είναι ψημένο στη σχάρα έχει συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου του προστάτη. Μια μελέτη του Johns Hopkins Kimmel Cancer Center διαπίστωσε ότι μια χημική ένωση που δημιουργήθηκε με το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλή θερμοκρασία προκαλεί καρκίνο του προστάτη σε αρουραίους.

Λουκάνικο

Το λουκάνικο και συγκεκριμένα το λουκάνικο από χοιρινό έχει άπειρο λίπος. Είναι επίσης επεξεργασμένο και καρυκεύεται μερικές φορές με ορισμένα «ύποπτα» μπαχαρικά και χημικά. Το λουκάνικο είναι ίσως το χειρότερο είδος κρέατος που μπορείς να φας! Αντέχεις κι άλλο; Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων διαπίστωσε πρόσφατα ότι ένας κόκκινος χρωματισμός τροφίμων σε φθηνά λουκάνικα, που ονομάζεται κόκκινο 2G, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Μπέικον

Λίγοι άνθρωποι μπορούν ν’ αντισταθούν στη μυρωδιά του μπέικον. Το μπέικον είναι, ωστόσο, ένα από τα πιο λιπαρά κρέατα στον πλανήτη. Επιπλέον, έχει χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, οι νιτροζαμίνες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες σε μεγάλες ποσότητες. Δυστυχώς, όλα τα μπέικον περιέχουν μερικά απ’ αυτά τα συντηρητικά. Επίσης, το μπέικον συνήθως μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που προκαλεί το σχηματισμό ακόμη περισσότερων ενώσεων.

Σαλάμι

Το σαλάμι είναι επίσης γεμάτο με λίπος και έχει τα ίδια χημικά που κάνουν καρκινογόνο το μπέικον. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περιέχει ακόμα υψηλότερες δόσεις νιτροζαμινών από το μπέικον! Μήπως να το βγάλεις απ’ τη ζωή σου;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share