Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4+1 τροφές που δεν πρέπει να πλένετε ποτέ - Προσοχή

Δώστε βάση!

5 Σεπτεμβρίου 2020 13:11
4+1 τροφές που δεν πρέπει να πλένετε ποτέ - Προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να πλένετε ποτέ; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τους συνδυασμούς τροφών που θα εκτοξεύσουν το μεταβολισμό σας.

Από την παιδική ηλικία, μάθαμε να πλένουμε ο,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλες τις τροφές, διότι το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων, τα καταστρέφει ή απλά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως. Ποια τρόφιμα όμως είναι αυτά;

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια απορροφούν εύκολα το νερό, οπότε η επαφή μαζί του τα αλλοιώνει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πλύνεται κάντε το μόνο αν είναι αρκετά φρέσκα, με ένα γρήγορο ξέπλυμα και αμέσως σκουπίστε τα καλά με χαρτί. Και αυτό μόνο αμέσως πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά θα μαυρίσουν.

Αυγά

Κάποια αυγά του εμπορίου έχουν ήδη καθαριστεί και καλυφθεί με ειδικό αντιβακτηριακό το οποίο αν τα ξεπλένουμε θα χαθεί

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι φορέας μερικών από των πιο επικίνδυνων βακτηρίων με κυριότερο την σαλμονέλα. Με το πλύσιμο δε φεύγει κανένα από αυτά, αντίθετα αν υπάρχουν τα εξαπλώνεται σε όλες τις επιφάνειες που πιτσιλάνε οι σταγόνες του νερού. Το σωστό μαγείρεμα σκοτώνει καθετί.

Κρέας

Ισχύει ότι και για το κοτόπουλο. Καθαρίστε την επιφάνεια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί και πλύνεται καλά τα χέρια σας και τις επιφάνειες κοπής.

Ζυμαρικά

Είναι πραγματικά αδιανόητο το ο,τι κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά πριν ή μετά το βράσιμο, κάτι που κάνεις ειδικά τους σεφ της ιταλικής κουζίνας έξαλλους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεπλένουν το πολύτιμο άμυλο που χρειάζεται για να δέσουν με την σάλτσα τους και να τα παγώσουν πριν καλά καλά φτάσουν στο πιάτο.

8 απαγορευμένες τροφές για το βράδυ - Μην τις βάζετε στο στόμα σας

Όλοι θα συμφωνήσουν ότι είναι δύσκολο να καταπολεμήσουμε την ανάγκη να μην φάμε ένα σνακ αργά το βράδυ.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι τρώτε αν δεν θέλετε να καταλήξετε να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας και να προσλάβετε υπερβολικές θερμίδες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε έξυπνες επιλογές σνακ; Γνωρίζοντας μερικές από τις τροφές που είναι ακατάλληλες να φάτε πριν τον ύπνο:

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: 7+1 τροφές με περισσότερο κολλαγόνο για ένα υπέροχο δέρμα

Πίτσα

Γενικά, δεν θα πρέπει να κρατάτε το στομάχι σας πολύ απασχολημένο τη νύχτα για ένα καλό ύπνο. Η κατανάλωση πίτσας πριν πάτε για ύπνο είναι λάθος επειδή όλα τα άμυλα, τα έλαια και τα αλλαντικά που περιέχει δεν είναι εύπεπτα. Επιπλέον, δεν έχετε την ευκαιρία να κάψετε όλες αυτές τις θερμίδες τη νύχτα.

Παγωτό

Μια μερίδα παγωτού μπορεί να είναι παρήγορη, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ενοχλητικά. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό το απολαυστικό γλυκό είναι γεμάτο με θερμίδες, προκαλώντας το σάκχαρο του αίματός σας να εκτοξεύεται στα ύψη και να σας κάνει να αποκοιμηθείτε. Το παγωτό είναι επίσης γεμάτο με λιπαρά, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μερικά προστιθέμενα κιλά.

Ζυμαρικά

Τρώγοντας ζυμαρικά λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι απαγορευτικό για διαφορετικούς λόγους. Κατ ‘αρχάς, είναι γεμάτα με υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε λίπος εάν δεν τα κάψετε. Δεύτερον, η σάλτσα που προστίθεται στα ζυμαρικά περιέχει συνήθως θερμίδες και λιπαρά. Τρίτον, τα ζυμαρικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό μπορεί να σας αφήσει άγρυπνους.

Σκόρδο

Όχι, δεν είναι η κακή αναπνοή από το σκόρδο που κάνει αυτό το βότανο ακατάλληλο για κατανάλωση πριν από τον ύπνο. Το σκόρδο μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας και να σας αφήσει με συμπτώματα αναστατωμένου στομάχου και παλινδρόμησης οξέος. Σίγουρα, η δυσφορία στην περιοχή της κοιλιάς σας θα σας κρατήσει πολλή ώρα ξύπνιους.

Σέλινο

Το σέλινο γενικά είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών όπως φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκός και βιταμίνες Α, C και Κ. Συνεπώς, καταναλώστε άφοβα αρκετό σέλινο εκτός από τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει διουρητικές ιδιότητες, προκαλώντας σας να πηγαίνετε στην τουαλέτα πολλές φορές όλη τη νύχτα για να ξελαφρώσετε.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι αγαπημένο σνακ για όλες τις ώρες. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να την αποφύγετε τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει καφεΐνη που θα σας ξαγρυπνίσει. Περιέχει επίσης το φυτικό συστατικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη, η οποίο είναι διεγερτική.

Αλκοόλ

Είναι αλήθεια ότι το αλκοόλ βοηθάει να κοιμηθείτε πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είναι το εξής: όταν είστε μεθυσμένοι, έχετε την τάση να έχετε έναν ανήσυχο ύπνο. Δεν θέλετε αυτό να συμβεί γιατί σίγουρα δεν θα αισθανθείτε αναζωογονημένοι και δραστήριοι το επόμενο πρωί. Μείνετε μακριά από το αλκοόλ αν θέλετε να κοιμηθείτε βαθιά και αδιάκοπα.

Κόκκινο κρέας

Τρώγοντας κρέας μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι καλό, ξανασκεφτείτε το. Όπως και με το αλκοόλ το βράδυ, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος λίγο πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας κάνει να καταλήξετε με έναν μη αναζωογονητικό ύπνο, επειδή το πεπτικό σας σύστημα χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για να επεξεργαστεί το κόκκινο κρέας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share