Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το φρούτο που απαγορεύεται να συνδυάσουμε με την ντομάτα

Προσοχή!

2 Σεπτεμβρίου 2020 16:35
Αυτό είναι το φρούτο που απαγορεύεται να συνδυάσουμε με την ντομάτα

Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει ακόμη παραπάνω οι περισσότεροι δυσκολεύονται να φάνε κάποιο βαρύ φαγητό και προτιμούν να καταφεύγουν σε πιο ελαφριά και δροσιστικά πιάτα όπως για παράδειγμα μια σαλάτα. Ένα από τα κύρια συστατικά μιας δροσερής σαλάτας είναι η ντομάτα και όπως όλοι ξέρουμε η ντομάτα είναι ένα υλικό με ευεργετικές ιδιότητες όμως είναι πολλές οι φορές που ένα τραγικό μας λάθος μπορεί να την καταστρέψει, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λάθος που κάνετε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση.

Ένα ακόμη λάθος είναι ο συνδυασμός της με το ρόδι. Γιατί όμως ένας τέτοιος συνδυασμός είναι λάθος και σε τι μπορεί να μας βλάψει; Ως γνωστόν η ντομάτα είναι ένα υλικό αρκετά όξινο γι' αυτό και οι περισσότεροι σεφ προτείνουν στις κόκκινες σάλτσες με φρέσκια ντομάτα να προστίθεται ζάχαρη.

Το ρόδι από την άλλη είναι ένα εξίσου όξινο υλικό με ιδιαίτερη και μεταλλική γεύση. Ο συνδυασμός τους λοιπόν αν δεν συμπληρωθεί στη σαλάτα κάτι με γλυκιά γεύση μπορεί να αποβεί μοιραίος για το στομάχι μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μια δροσερή σαλάτα και να προσθέσετε ντομάτα και ρόδι φτιάξτε ένα dressing με βάση το μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό συστατικό.

Το απόλυτο κόλπο για να ωριμάσουν οι ντομάτες σας πιο γρήγορα

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και λάθη και μυστικά που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε για το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για να παραμένουν οι ντομάτες σας φρέσκες.

Μπορείς να επιταχύνεις όμως τη διαδικασία ωρίμανσης της άγουρης ντομάτας; Αν ναι πώς;

Έχεις μεγάλη ποσότητα άγουρης ντομάτας με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος τρόπος για να ωριμάσουν πιο γρήγορα και να γίνουν κατακκόκινες και γλυκές;

Για την ακρίβεια τα κόλπα είναι δύο: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μέσα στη χάρτινη σακούλα (κι όχι πλαστική) που έχεις αποθηκεύσει τις ντομάτες σου ένα μήλο ή τη φλούδα από μια μπανάνα! Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις ντοματούλες κόκκινες και ζουμερές!

Και μια συμβουλή: Μην αποθηκεύεις ντομάτες μαζί με αγγούρια. Η ντομάτα ελκύει αιθυλένιο, το οποίο κιτρινίζει τα αγγούρια, οπότε προσοχή!

Το μυστικό για να βγάλεις τα σπόρια από την ντομάτα με δύο κινήσεις

Πολλές συνταγές απαιτούν τη ντομάτα χωρίς τα σπόρια της, όπως αυτή η υπέροχη αλλά παρεξηγημένη μαρμελάδα ντομάτας. Όμως πώς αφαιρώ εύκολα τα σπόρια από τις ντομάτες; Υπάρχει ένας τρόπος, που θα κάνει τη διαδικασία αυτή παιχνιδάκι!

Είτε σε πειράζουν τα σπόρια της ντομάτας, είτε απλά θέλεις να χρησιμοποιήσεις μόνο τη σάρκα της, μάθε πώς θα το κάνεις, με δύο απλές κινήσεις! Η διαδικασία είναι απλή και θα σε βοηθήσει περισσότερο η παρακάτω εικονογράφηση. Κοίτα λοιπόν πόσο απλό είναι. Βγάζουμε τα σπόρια χαράσοντας τις ντομάτες στα πλάγια και μετά τις στίβουμε απαλά.

Βήμα 1ο

Κόβουμε την ντομάτα στη μέση κατά μήκος

Βήμα 2ο

Κρατάμε στη χούφτα μας και την πιέζουμε ελαφρώς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share