Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφού δείτε τι θα συμβεί, θα παγώνετε λεμόνια για το υπόλοιπο της ζωής σας!

Δώστε βάση!

31 Αυγούστου 2020 12:53
Αφού δείτε τι θα συμβεί, θα παγώνετε λεμόνια για το υπόλοιπο της ζωής σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενισχύουν τη συνολική υγεία, και ταυτόχρονα συμβάλουν στην πρόληψη πολλών παθήσεων.

Τα λεμόνια έχουν μοναδικές ενώσεις, γνωστές ως λεμονοειδή, οι οποίες εμποδίζουν αποτελεσματικά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, ειδικά στην περίπτωση του καρκίνο του μαστού. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν μία ισχυρή θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα και ως εκ τούτου, συνιστάται να καταναλώνονται τακτικά.

Ωστόσο, μόνο λίγοι γνωρίζουν ότι η φλούδα του λεμονιού είναι στην πραγματικότητα το μέρος που είναι η πλουσιότερη πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Παρά τις ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, η φλούδα λεμονιού αποτοξινώνει επίσης το σώμα και το προστατεύει από βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και σκουλήκια.

Ωστόσο, εμείς θα σας αποκαλύψουμε έναν απλό, αλλά νόστιμο τρόπο για να καταναλώσετε αυτό το ωφέλιμο φρούτο παγώνοντας το!

Θα πρέπει να πλένετε τα λεμόνια καλά, να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια να τα τοποθετήστε στην κατάψυξη για να παγώσουν.

Όταν τα λεμόνια είναι εντελώς παγωμένα, αλέστε τα, και προσθέστε τα στο επιδόρπιο σας , στο παγωτό, στο smoothie, ή στη σαλάτα. Με τον τρόπο αυτό, θα εμπλουτίσει τη γεύση των τροφίμων σας, και θα κερδίσετε πολλά οφέλη για την υγεία!

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Έτριβε κάθε βράδυ τις φτέρνες της με λεμόνι και μέντα - Μια εβδομάδα μετά είδε πως...

Κόβει ένα λεμόνι στη μέσα και το τρίβει στον τρίφτη - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Ο τρίφτης αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της κουζίνας αφού χάρη σε αυτόν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να πασπαλίσετε τη μακαρονάδα ή το ριζότο με το αγαπημένο σας τυρί. Παρόλα αυτά, στις εγκοπές του συχνά συγκεντρώνονται υπολείμματα αυτής της τροφής, τα οποία μπορεί να κιτρινίζουν και να μην φεύγουν ούτε με το πλύσιμο στο χέρι, αλλά ούτε και στο πλυντήριο πιάτων.

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πώς να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τον τρίφτη γρήγορα χωρίς να κινδυνέψουν να τραυματιστούν. Μην αγχώνεστε και μην ψάχνετε λύσεις γιατί σίγουρα το μυαλό σας δεν θα πάει σε κάτι τόσο απλό όπως το λεμόνι.

Ναι, για ακόμη μια φορά το λεμόνι θα σώσει την κατάσταση και ναι, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται σωτήριο, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίβετε κάθε βράδυ τις φτέρνες σας με λεμόνι και μέντα.

Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Έπειτα, τρίψτε το στον τρίφτη τυριών, όπως κάνετε και με τα τυριά. Η οξύτητα του λεμονιού διασπά το λίπος των τυριών. Μάλιστα, ο χυμός του εισχωρεί μέσα στις τρύπες του τρίφτη με αποτέλεσμα να απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα του τριμμένου τυριού.

Ξεβγάλτε τον τρίφτη τυριών με ζεστό νερό. Αν τα υπολείμματα του τυριού έχουν παραμείνει για ώρα πάνω στον τρίφτη και έχουν σκληρύνει, χρειάζεται να προσθέσετε στη διαδικασία και ένα φυσικό λειαντικό: το αλάτι. Βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και βουτήξτε το κομμένο λεμόνι. Στη συνέχεια, τρίψτε με το λεμόνι τον τρίφτη τυριών και αφήστε το μείγμα αλατιού-λεμονιού να παραμείνει για λίγο και πλύντε τον τρίφτη με ζεστό νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share