Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρώτε γιαούρτι με φρούτα; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

27 Αυγούστου 2020 15:41
Τρώτε γιαούρτι με φρούτα; Σταματήστε το αμέσως!

Το γιαούρτι είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που προτείνουν όλοι οι διατροφολόγοι όταν βρίσκεσαι σε διαδικασία δίαιτας μιας και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, προβιοτικά και σε χορταίνει, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά ένα γιαούρτι.

Γιατί όμως ο συνδυασμός που όλοι προτιμούμε δεν είναι τελικά και τόσο υγιεινός απ' ότι νομίζαμε; Ο λόγος φυσικά για το συνδυασμό γιαουρτιού με φρούτα.

Τα φρούτα περνούν γρήγορα μέσα από το στομάχι και χωνεύονται στα έντερα. Όταν συνδυάζετε φρούτα με τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν - όπως το κρέας, τα σιτηρά, ακόμη και τα φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και τα αβοκάντο - παραμένουν πολύ περισσότερο στο στομάχι και αρχίζουν να ζυμώνονται γιατί πραγματικά λειτουργούν σαν ένα σάκχαρο. Α

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μόνα τους.

Σας έληξε το γιαούρτι; Μπορείτε να το φάτε και δύο εβδομάδες μετά αν...

Το γιαούρτι είναι ένα γεύμα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό, έστω κι αν ακόμη και στην περίπτωση που το συνδυάζουμε με ένα άλλο υλικό, δε μας... τρελαίνει η ιδέα του να το καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα αυτό να λήξει.

Στο Athensmagazine.gr, όμως, θα θέλαμε να σας πούμε πως μπορείτε να το φάτε και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Μπορεί να σας ακούγεται επικίνδυνο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ δε θα πιστεύετε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας αν τρώτε ένα την ημέρα.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το γιαούρτι αν δεν έχει ανοιχτεί δεν λήγει την ημερομηνία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορείτε να το φάτε και μια και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης αρκεί να μην μυρίζει και να μην έχει πιάσει μούχλα.

Έτρωγε κάθε βράδυ ένα μπολάκι ρύζι με γιαούρτι και χάρισε στον οργανισμό της κάτι μοναδικό

Πες μου ποιο είναι το πρώτο τρόφιμο που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη δίαιτα. Ναι, ναι! Καλά το μάντεψες, το γιαούρτι είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Και ξέρεις κάτι; Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πρόκειται για το ιδανικό γαλακτοκομικό ώστε να κάψεις θερμίδες και να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά.

Δεν είναι λίγα όμως τα βράδια που ένα και μόνο γιαουρτάκι δεν μας φτάνει και θέλουμε και κάτι παραπάνω. Μη βιαστείς να παραγγείλεις ότι λιπαρό σου έρθει στο μυαλό. Ο καλύτερος συνδυασμός που έχεις να κάνεις είναι να συνδυάσεις το γιαούρτι σου με ρύζι. Και να είσαι σίγουρη πως και θα χορτάσεις και θα έχεις φάει κάτι νόστιμο με ελάχιστες θερμίδες.

Το ρύζι είναι ιδανικός συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ μαζί με το γιαούρτι αποτελεί ένα πλήρες, αλλά και πολύ εύπεπτο γεύμα. Ιδιαίτερα θρεπτικό είναι το καστανό ρύζι που περιέχει περισσότερο σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φωσφόρο. Ένα αρκετά δροσιστικό φαγητό ιδιαίτερα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Βράστε ½ φλιτζάνι ρύζι και αφού κρυώσει ρίξτε από πάνω ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%. Είναι πολύ καλή ιδέα για βραδινό γεύμα, αλλά και ένα ελαφρύ μεσημεριανό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share