Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μην ξαναβάλετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο διότι... - Δώστε προσοχή

Σας αφορά σίγουρα!

27 Αυγούστου 2020 13:19
Μην ξαναβάλετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο διότι... - Δώστε προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποφασίσατε να φτιάξετε το αγαπημένο σας φαγητό με κρεμμύδια και παρ΄όλο που βάλατε όλο σας το μεράκι, το φαγητό δεν είχε ωραία γεύση; Αυτό που φταίει, είναι ότι βάλατε τα κρεμμύδια στο ψυγείο.

Σύμφωνα με έρευνες, το κρεμμύδι δεν πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο και σε ψυχρές θερμοκρασίες γενικά, καθώς το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρο, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται πιο μαλακά και υγρά γρηγορότερα. Πέρα όμως, από την εμφάνιση, αλλοιώνεται και η γεύση τους, η μυρωδιά τους στο φαγητό, πράγμα που δε θέλει κανείς.

Σε γενικά πλαίσια, λοιπόν, τα κρεμμύδια θα διατηρηθούν έως και 30 μέρες αν τα αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Αυτό που μπορείτε, επίσης, να κάνετε είναι να βάλετε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, να τα κλείσετε από πάνω και να τα τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι.

Έτσι θα διατηρηθούν περίπου μία εβδομάδα, καθώς κανονικά πρέπει να βρίσκονται σε χώρο με 7 βαθμούς Κελσίου και αέρα. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι με το κρεμμύδι στα μπιφτέκια μας.

Τέλος στον εφιάλτη: Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο

Εάν έχετε ψιλοκόψει κρεμμύδι, ή σκόρδο στο παρελθόν, τότε ξέρετε ότι η μυρωδιά που μένει στα χέρια σας δεν φεύγει με τίποτα!

Το σαπούνι δεν είναι αποτελεσματικό για να βγάλει την μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο στα χέρια. Με την ευκαιρία, το σκόρδο είναι θαυματουργό και μπορείς να δεις εδώ τις ιδιότητές του.

Το μυστικό για να φύγει η μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο

Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά, αρκεί να τρίψετε με τα χέρια σας ένα… κουτάλι!

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί πραγματικά με το σκόρδο και με κρεμμύδια, των οποίων οι μυρωδιές μπορούν να εξουδετερωθούν με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας με ένα αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα (όπως ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι ή ακόμα και την άκρη του νεροχύτη) κάτω από κρύο νερό, σαν το κουτάλι να ήταν σαπούνι.

Όταν τελειώσετε, τα χέρια σας θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της άσχημης μυρωδιάς. Μετά, μπορείτε να τα πλύνετε με κανονικό σαπούνι για να μυρίζουν και ευχάριστα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share