Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Βάλτε ξύδι στο πρόσωπό σας και δε θα το μετανιώσετε - Θα δείτε μοναδική αλλαγή

Απίστευτο!

26 Αυγούστου 2020 20:23
Βάλτε ξύδι στο πρόσωπό σας και δε θα το μετανιώσετε - Θα δείτε μοναδική αλλαγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας κάνει τη δική του πρόταση, προκειμένου να διατηρήσετε όμορφο και απαλό το δέρμα στο πρόσωπό σας με την χρήση ξυδιού. Κάντε το και δε θα μετανιώσετε.

Συχνά βλέπετε διάφορες συνταγές, προκειμένου να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με διάφορά υλικά. Το ξύδι, λοιπόν, είναι ένα από αυτά και θα δείτε μοναδική αλλαγή, αν το δοκιμάσετε, ενώ σε μια άλλη συνταγή μπορείτε να το βάλετε στους γλουτούς σας μαζί με λάδι.

Υπάρχουν πολλές συνταγές, μάλιστα, για καθαρισμό του προσώπου που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας με βάση το μηλόξυδο. Φυσικά, το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε θα πρέπει να το δοκιμάσετε για να δείτε αν λειτουργεί στο δικό σας.

* Η ιστοσελίδα δεν υιοθετεί την χρήση του προϊόντος αυτού χωρίς να έχετε συμβουλευθεί πρώτα τον γιατρό σας

Έριξε δυο κουταλιές μαγειρική σόδα στο νερό που έβραζε - Με το μείγμα καθάρισε το πιο δύσκολο σημείο του σπιτιού

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας στην κουζίνα, είναι ο απορροφητήρας. Η λύση που ακολουθεί, όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά και πλήρως οικολογική καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα και νερό.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα! Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Τι να κάνετε

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.
Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

απορροφητήρας μαγειρική σόδα

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Χρήσιμο Tip: Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share