Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει ένα σκόρδο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών... - Αυτό που συμβαίνει λίγο μετά είναι απίστευτο

Θα το κάνετε σίγουρα!

26 Αυγούστου 2020 15:41
Βάζει ένα σκόρδο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών... - Αυτό που συμβαίνει λίγο μετά είναι απίστευτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε τι θα συμβεί αν βάλετε μια σκελίδα σκόρδο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με το απόλυτο γιατροσόφι μελιού και σκόρδου.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην ξέρει και να μην έχει ενημερωθεί για τις σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου. Κι εμείς έχουμε αναφερθεί σε πολλά άρθρα αναλυτικά στα οφέλη που έχει για την υγεία μας και για διάφορες χρήσεις του.

Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε παραδοσιακές θεραπείες επί εκατοντάδες χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας. Πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα φαρμακευτικά ενεργά συστατικά, όπως είναι η αλισίνη και τις φυσιολογικές επιδράσεις που έχουν στην υγεία μας.

Επίσης, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του 1966 και του 1999 έδειξαν τη θετική επίδραση που έχει η κατανάλωση σκόρδου στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου(όπως του παχέος εντέρου και του στομάχου).

Οι περισσότερες σχετικές επιστημονικές μελέτες έχουν ερευνήσει την επίδραση που έχει το σκόρδο πάνω στους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Γνωρίζουμε, επίσης, πως από αρχαιοτάτων χρόνων ο βολβός αυτός χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική, δεδομένου των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων, που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης και του κρυολογήματος ενεργώντας ως αντιβιοτικό.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε λοιπόν, για το συναρπαστικό πείραμα της Λαλίθα, μια επαγγελματία φυσίατρο και συγγραφέα του βιβλίου "Τα 10 απαραίτητα φυτά" (Αγγ. 10 essential plants), που πραγματοποίησε, για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σκόρδου, όταν εισέρχεται στο αίμα και αρχίζει να δρα στον οργανισμό.

Η Λαλίθα αναφέρει στο βιβλίο ότι στην αρχή του 2ωρου σεμιναρίου της παροτρύνει τους συμμετέχοντες να καθαρίσει ο καθένας από μία σκελίδα σκόρδο και να την τοποθετήσει ανάμεσα σε δύο δάχτυλα των ποδιών του. Με τον τρόπο αυτό, οι ενεργές ουσίες του σκόρδου εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του δέρματος και μέχρι το τέλος του μαθήματος σχεδόν όλοι λένε ότι αισθάνονται τη γεύση του σκόρδου στο στόμα.Ορισμένοι συμμετέχοντες μαθητές ισχυρίζονται ότι αισθάνθηκαν τη γεύση του σκόρδου μετά από μόλις πέντε λεπτά.

Με τους παραπάνω πειραματισμούς δεν καταδεικνύεται μόνο η θεραπευτική δύναμη του σκόρδου, αλλά κι η ικανότητα του έχει το δέρμα μας, το μεγαλύτερο όργανο του οργανισμού, να απορροφά τα χημικά συστατικά που εφαρμόζουμε επάνω του, ιδιαίτερα οι πατούσες που έχουν μεγαλύτερους πόρους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share