Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Σταματήστε να πίνετε αναψυκτικό όταν τρώτε κρέας - Ο χειρότερος συνδυασμός

Το γνωρίζατε;

25 Αυγούστου 2020 10:00
Σταματήστε να πίνετε αναψυκτικό όταν τρώτε κρέας - Ο χειρότερος συνδυασμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνήθεια, που σύμφωνα με ερευνητές αποτελεί έναν από τους χειρότερους συνδυασμούς τροφίμων, είναι το να πίνουμε αναψυκτικά την ώρα που τρώμε κρέας. Μπορεί να μην διανοείσαι να τρως σουβλάκι χωρίς να πίνει αναψυκτικό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις.

Η ζάχαρη αποτελεί το 16% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να έρχεται από τα γλυκά ποτά. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως η κατανάλωση ενός αναψυκτικού ή ποτού με ζάχαρη μαζί με γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη επηρεάζει τον μεταβολισμό και δημιουργεί λίπος. Ο συνδυασμός περιορίζει την αξία της πρωτεΐνης, η οποία αυξάνει τον κορεσμό, και μειώνει την πρόσληψη ενέργειας. Αποτελεί κάτι που πρέπει να προσέξετε, μετά και από τον χρόνο που ένα κρέας έχει μείνει στην κατάψυξη, μιας και αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά; την υγεία.

Ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να περάσουν για 24 ώρες σε έναν ειδικό θάλαμο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Μέσα στον ελεγχόμενο θάλαμο οι επιστήμονες μπορούσαν να μετρήσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά, τα γραμμάρια λίπους, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, αλλά και πόσες θερμίδες «καίγονται».

Ολοι οι εθελοντές κατανάλωναν το ίδιο φαγητό, το οποίο συνίσταται από 15% πρωτεΐνη τη μία ημέρα, 30% την άλλη, με το γεύμα να συνοδεύεται από ένα ποτό με ζάχαρη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν την τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος από ζαχαρούχα ποτά και δίνει μια νέα εικόνα για τη σχέση αυτών των ποτών και της παχυσαρκίας.

Το φιλέτο του φτωχού: Αυτό είναι το μυστικό για να λιώνει το κρέας στο στόμα

Θέλετε να απολαμβάνετε το κρέας στο σπίτι, όπως και σε ένα ακριβό εστιατόριο; Βρήκαμε το κόλπο για να μην διαφέρει, και δεν απαιτεί καμία έξτρα δεξιότητα.

Οι λάτρεις του κρέατος που ξέρουν πως να εκτιμούν μια καλή, ζουμερή μπριζόλα, θα γνωρίζουν, επίσης πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα καλό κομμάτι κρέας. Το παρακάτω τρικ ονομάζεται "Το Φιλέτο Mignon του Φτωχού" και μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το κρέας σας, ασχέτως της ποιότητάς του.

Το μυστικό κρύβεται στο αλάτι: απλώστε μια γερή δόση αλατιού σε όλο το κρέας και αφήστε το. Στο τέλος ξεπλύνετε πολύ καλά, ώστε να μη μείνει καθόλου αλάτι. Ο χρόνος που απαιτείται να μείνει το κρέας στο αλάτι εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού και μπορεί να είναι από 15 λεπτά, μέχρι και 2 ώρες! Εκτός από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σας σαν καπνιστό.

Δείτε το βίντεο:

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share