Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαζε σε όλα της τα φαγητά σκόρδο και κρεμμύδι - Ένα μήνα μετά είδε ότι...

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

23 Αυγούστου 2020 19:40
Έβαζε σε όλα της τα φαγητά σκόρδο και κρεμμύδι - Ένα μήνα μετά είδε ότι...

Ξέρετε τι θα συμβεί αν προσθέτετε σε όλα σας τα φαγητά σκόρδο και κρεμμύδι; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με το ρόφημα σκόρδου, ντομάτας και κουρκουμά.

Ποτέ δε σταματάμε να ψάχνουμε το τέλειο προϊόν που μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα μας, αλλά να είναι και νόστιμο. Κι όμως αυτό το προϊόν δεν είναι άλλο από το σκόρδο και το κρεμμύδι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Ποια είναι τα οφέλη που έχουν τα δύο αυτά συστατικά για την υγεία μας.

Ο συνδυασμός τους προστατεύει την κυκλοφορία του αίματος από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτά τα αρωματικά λαχανικά περιέχουν αριθμό συστατικών που διατηρούν την ευελιξία των αρτηριών και τις προστατεύουν από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.

Κάποια από τα συστατικά τους έχουν μελετηθεί για τη δράση τους να εξουδετερώνουν καρκινογόνες ελεύθερες ρίζες. Αποτελούν επίσης πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων, που τα καθιστά πολύτιμα για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Στην ελληνική κουζίνα υπάρχει πληθώρα συνταγών που χρησιμοποιεί αυτά τα 2 υλικά, γι’ αυτό μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις!

Έκοψε μια φέτα σκόρδο και την ακούμπησε πάνω στο μάτι της - Λίγα λεπτά μετά...

Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σκόρδο.. Είναι γνωστό ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, και μια από αυτές είναι ότι μπορεί να βάλει τέλος στο εκνευριστικό κριθαράκι, δεν είναι όμως η μόνη, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από τα χείλη σας.

Το κριθαράκι είναι ένα μικρό απόστημα από τοπική λοίμωξη (μόλυνση) του αδένα των βλεφάρων. Εμφανίζεται σαν μια κοκκινίλα σε κάποιο σημείο του βλεφάρου στο μάτι, και πολλές φορές πρίζεται!

Για να μην ταλαιπωρούμαστε για μέρες μία πολύ απλή αλλά αποτελεσματικότατη μέθοδος είναι το σκόρδο. Το σκόρδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, περιέχει φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο και έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Κόψε μία λεπτή φετούλα από μία σκελίδα σκόρδο και ακούμπησε την στο βλέφαρο, εκεί που δημιουργήθηκε φλεγμονή.

Άσε το να δράσει για πέντε λεπτά και αν θες, επανέλαβε το 2-3 φορές την ημέρα για γρηγορότερα αποτελέσματα. Το βλέφαρο επίσης είναι μία αρκετά ευαίσθητη περιοχή και έτσι απορροφάει εύκολα τα συστατικά του σκόρδου. Πολύ πιθανό να τσούξει το μάτι στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share