Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το τυρί που προλαμβάνει από καρδιακές παθήσεις μέχρι... κυτταρίτιδα

Θαυματουργό!

23 Αυγούστου 2020 13:14
Το τυρί που προλαμβάνει από καρδιακές παθήσεις μέχρι... κυτταρίτιδα

Είναι ένα είδος τυριού που έχει είτε φανατικούς θαυμαστές είτε κάποιους που δεν το επιλέγουν ποτέ. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τελικά είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό. Ωστόσο, η γενικότερη κατανάλωση τυριού σε καθημερινή βάση έχει αποδειχθεί θαυματουργή για την υγεία μας, δείτε εδώ ποια τυριά μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα ακόμη και σε περιόδους δίαιτας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γαλλικές και βρετανικές έρευνες αυτό το τυρί έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι. Αναφέρουν επίσης ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, ενώ μπορεί να καταπολεμήσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα! Ποιο είναι αυτό;

Το πασίγνωστο ροκφόρ! Είναι ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά τυριά, το οποίο παράγεται από γάλα προβάτου και ωριμάζει σε φυσικές σπηλιές.

Οι επιστήμονες που μελετούν τα θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του τυριού ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να εξάγουν τα αντιφλεμονώδη συστατικά του και να τα χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.

Αν είστε από αυτούς που σας αρέσει το ροκφόρ τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να το απολαμβάνετε ενώ αν δεν σας αρέσει τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Λύθηκε το μυστήριο: Έτσι γίνονται οι τρύπες στο τυρί

Το τυρί είναι ένα αγαπημένο προϊόν για τον περισσότερο κόσμο καθώς μπορεί να συνοδεύσει τα περισσότερα γεύματα μας. Πέρα από γευστικό όμως είναι και άκρως θρεπτικό και μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και σε περιόδους δίαιτας, δείτε εδώ ποια είναι τα κατάλληλα τυριά για τη διατροφή σας.

Το έμενταλ είναι κίτρινο ημίσκληρο τυρί από γάλα αγελάδας, το οποίο προέρχεται από την περιοχή γύρω από το Έμενταλ (κοιλάδα του Έμμε) στο Καντόνι της Βέρνης, στην Ελβετία. Η παραγωγή του τυριού έμενταλ ξεκίνησε σε μια περιοχή ανατολικά της Βέρνης πριν από 200 χρόνια. Το διάσημο αυτό τυρί κατασκευάζεται σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας και έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Πολλές φορές αναφέρεται απλά ως ελβετικό τυρί, ενώ διαθέτει γλυκιά, αλλά όχι πολύ έντονη, γεύση και φυσικά χαρακτηρίζεται από εκείνες τις περίφημες τρύπες του.

Οι τρύπες του τυριού δημιουργούνται εξαιτίας μια αντίδρασης βακτηρίων. Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες. Άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του έμενταλ είναι το μέγεθός του, καθώς υπάρχουν καλούπια, στα οποία αποθηκεύεται που έχουν διάμετρο από 80 εκατοστά έως ένα μέτρο.

Δες το βίντεο με την παρασκευή του τυριού έμενταλ:

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share