Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

4 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν

Δώστε βάση!

23 Αυγούστου 2020 10:26
4 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποια είναι τα τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε χωρίς να σας παχαίνουν; Το Athensmagazine.gr τα βρήκε και σας τα παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τις τροφές που είναι επικίνδυνες και τις τρώμε καθημερινά.

Οι συγκεκριμένες τροφές είναι ιδιαίτερα χορταστικές, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να τις φάτε σκέτες ή να τις συνδυάσετε με άπαχο κρέας ή ψάρι.

Δείτε ποιες είναι:

Αγκινάρες:

Μπορεί να μη σας γεμίζουν το μάτι, αλλά οι αγκινάρες περιέχουν 6,5 γραμμ. ίνες. Ακόμα, αντιστοιχούν 60 θερμίδες σε 1 αγκινάρα μεσαίου μεγέθους.

Μπρόκολο:

Το καταπράσινο μπρόκολο περιέχει 5,1 γραμμ. ίνες. Αντιστοιχούν 55 θερμίδες σε 1 φλιτζ. μαγειρεμένο μπρόκολο.

Δημητριακά ολικής αλέσεως:

Τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν 8 γραμμ. ίνες ενώ αντιστοιχούν 200 θερμίδες σε 1 1/4 φλιτζάνι δημητριακών.

Πλιγούρι αλεσμένο:

Το πλιγούρι περιέχει 5 γραμμ. ίνες, ενώ αντιστοιχούν 160 θερμίδες σε 1/2 φλιτζ. μαγειρεμένο πλιγούρι.

7 τροφές που "καταστρέφουν" το έντερο - Σταματήστε να τις τρώτε

Έχετε συχνά προβλήματα με το έντερο σας; Παθαίνετε σπαστική κολίτιδα; Το Athensmagazine.gr βρήκε τις τροφές που δεν πρέπει να ξαναφάτε γιατί το καταστρέφουν.

Μετά τις τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές, θα σας παρουσιάσουμε κάποια τρόφιμα που δημιουργούν θέμα στο έντερο, με αποτέλεσμα να κάνετε σπαστική κολίτιτδα. Τι είναι όμως αυτό;

Η σπαστική κολίτιδα είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο στην κοιλιά και προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου. Ορισμένοι ασθενείς έχουν συχνές, υδαρείς κενώσεις (διάρροια). Σε άλλους ασθενείς η σπαστική κολίτιδα εμφανίζεται με μειωμένη κινητικότητα του εντέρου (δυσκοιλιότητα).

Είναι δύσκολο να αναφερθεί ακριβώς μια λίστα τροφίμων που θα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς από το καθημερινό διαιτολόγιο. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε να μειώνετε κάποιες βασικές τροφές που τρώτε κάθε μέρα. Η παρακάτω λίστα τροφίμων παρατίθεται, ώστε να σας διευκολύνει να ανιχνεύσετε τα τρόφιμα που σας επιδεινώνουν τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

  • Λιπαρά φαγητά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Σπόροι / αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ωμά φρούτα
  • Λαχανικά
  • Γλυκαντικές ύλες
  • Ποτά / Αναψυκτικά
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share