Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο απίθανος λόγος που πρέπει κάθε πρωί να τρώτε ψωμί με φυστικοβούτυρο

Δώρο στον οργανισμό σας!

22 Αυγούστου 2020 18:32
Ο απίθανος λόγος που πρέπει κάθε πρωί να τρώτε ψωμί με φυστικοβούτυρο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά για το πρωινό μας είναι το ψωμί και συνηθίζουμε να το συνδυάζουμε με διάφορες γεύσεις είτε αλμυρές είτε γλυκές. Αυτό όμως δεν είναι πάντα και το καταλληλότερο γεύμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώτε ψωμί με μαρμελάδα. Ωστόσο, οι συνδυασμοί ποικίλλουν, μπορείτε να το συνδυάσετε με κάποιο τυρί ή με μέλι. Ο πιο σωστός συνδυασμός για τον οργανισμό σας όμως που θα σας χαρίσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι με το φυστικοβούτυρο.

Πρόκειται στην ουσία για τον πολτό αλεσμένων φιστικιών. Και όμως, μια κουταλιά φυστικοβούτυρο είναι τόσο θρεπτική και δυναμωτική για τον οργανισμό μας που αξίζει να το συμπεριλάβουμε στο πρωινό μας ή ως σνακ, μαζί με μια μπανάνα ή αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Λόγω της διατροφικής αξίας των φιστικιών, το φυστικοβούτυρο αν και έχει αρκετές θερμίδες μπορεί να αποτελέσει μια καλή τροφή και για προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω του μονοακόρεστου (καλού) λίπους, και αντιοξειδωτικών ουσιών. Ενώ μια μικρή ποσότητα προσφέρει κορεσμό και μία δόση πρωτεΐνης.

Το φυστικοβούτυρο αποτελεί μια τροφή με υψηλή θερμιδική αξία, αφού μόλις 32 g (περίπου 2 κ.σούπας) περιέχουν 188 θερμίδες και για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, ακόμα και αν θεωρείτε ότι είναι υγιεινό. Πιο συγκεκριμένα, οι 135 θερμίδες προέρχονται από το λίπος, οι 27.9 θερμίδες προέρχονται από τις πρωτεΐνες και οι υπόλοιπες 25.4 θερμίδες προέρχονται από τους υδατάνθρακες.

Η συγκεκριμένη ποσότητα παρέχει περίπου 9% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για το σύνολο των θερμίδων, η οποία βασίζεται σε μια καθημερινή διατροφή των 2.000 θερμίδων. Είναι όμως παράλληλα πλούσιο σε πρωτεΐνες, γεγονός που το κάνει ιδανικό για όσους αθλούνται. Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο παρέχουν τόση πρωτεΐνη όσο μια φέτα τυρί (30 γρ.) ή 30 γρ. αλλαντικό ή 30 γρ. κρέας ή 1 αυγό (60 γρ.)

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share