Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακάτεψε ξύδι με μέλι, το ήπιε πριν κοιμηθεί και σώθηκε

Θα απαλλαγείτε από αυτό που σας βασάνιζε κάθε βράδυ!

22 Αυγούστου 2020 14:24
Ανακάτεψε ξύδι με μέλι, το ήπιε πριν κοιμηθεί και σώθηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αϋπνίες ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο και είναι ένα πραγματικό βασανιστήριο το να στριφογυρνάς κάθε βράδυ στο κρεβάτι σου. Πριν σπεύσεις στο κοντινότερο φαρμακείο να αγοράσεις είτε φυτικά είτε όχι, χάπια για να λύσεις το πρόβλημα σου, ρίξε καλύτερα μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Η λύση για ακόμη μια φορά είναι ανέξοδη και απλή. Θα χρειαστείς μόνο μέλι και λίγο ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί άπειρες φορές σωτήριο, τόσο σε θέματα υγείας και ομορφιάς, όσο και σε θέματα καθαριότητας, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν το ρίξετε στο νεροχύτη σας.

Ο συνδυασμός του μηλόξυδου με το μέλι είναι από τα πιο παλιά γιατροσόφια. Πρόκειται για μια φυσική θεραπεία πλούσια σε αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει την ανησυχία και την υπερδιέγερση που σας εμποδίζουν να απολαύσετε έναν καλό ύπνο.

Η κατανάλωση αυτής της θεραπείας ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, των δύο χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση των υπνικών φάσεων.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (20 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Οδηγίες παρασκευής

  • Αναμείξτε το ξύδι με το μέλι μέσα στο φλιτζάνι με το νερό και πιείτε το ρόφημα μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο.
  • Πιείτε το κάθε βράδυ μέχρι να λύσετε τα προβλήματα που έχετε με τον ύπνο.

Έλουσε την κόρη της με ζεστό ξύδι και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο παιδικό μαρτύριο

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και ξέρουμε πως πέραν από το πρόβλημα της προσαρμογής και της επανένταξης καραδοκεί και το μαρτύριο των παιδιών. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά οι ψείρες.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές όμως; Πριν τρέξετε στο κοντινότερο φαρμακείο να προμηθευτείτε πανάκριβα και χημικά προϊόντα ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η λύση βρίσκεται στο θαυματουργό ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί σωτήριο σε πάμπολλα θέματα ομορφιάς και υγείας, δείτε εδώ το κόλπο με το ξύδι και τη μαγειρική σόδα για το τσίμπημα της τσούχτρας. Πώς θα σας απαλλάξει όμως από τις ενοχλητικές ψείρες στα κεφαλάκια των παιδιών σας;

Μουσκέψτε καλά τα μαλλιά με ζεστό ξίδι και καλύψτε τα τυλιγμένα με μια νάυλον σακούλα ή ένα σφιχτό σκουφάκι ντους για περίπου μισή ώρα. Αυτό το "μούλιασμα" θα μαλακώσει την κόλλα με την οποία κολλάνε οι ψείρες και τα αυγά στην τρίχα και θα επιτρέψει την ευκολότερη αφαίρεση τους με το ειδικό χτενάκι.

Αφού αφαιρέσετε τις ψείρες και τα αυγά (δώστε έμφαση στα σημεία πίσω από τ' αυτιά και στην ρίζα του λαιμού), λουστείτε κανονικά, όμως καλό θα ήταν να επαναλάβετε την διαδικασία καθημερινά για τουλάχιστον επτά ημέρες (τόσο χρειάζονται τα αυγά για να εκκολαφθούν), μέχρι να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν πλέον αυγά ή ψείρες και το χτενάκι ν' αρχίσει να βγαίνει καθαρό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share