Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε γιαούρτι με ελαιόλαδο και ζάχαρη και το άπλωσε στο σώμα της - Μετά από μια εβδομάδα είδε...

Δοκιμάστε το!

21 Αυγούστου 2020 09:52
Ανακάτεψε γιαούρτι με ελαιόλαδο και ζάχαρη και το άπλωσε στο σώμα της - Μετά από μια εβδομάδα είδε...

Το καλοκαίρι σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του και εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε το δέρμα μας και το καλοκαιρινό μας μαύρισμα. Γιατί τι μας έμεινε από αυτό το καλοκαίρι; Το μαύρισμά μας.

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από τη φροντίδα του δέρματός μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στην ντουζιέρα για να καθαρίσετε το δέρμα σας.

Φτιάξτε το δικό σας body scrub και τρίψτε το δέρμα σας. Το scrub θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα πιο γρήγορα και άμεσα αφήνοντας την επιδερμίδα σας λεία, απαλή και έτοιμη να «αναπνεύσει».

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε χρήματα και χρόνο για την αγορά καλλυντικών προϊόντων από τη στιγμή που μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας με υλικά που υπάρχουν σίγουρα στο σπίτι σας. Ποια είναι αυτά; Σήμερα θα χρειαστείτε απλά λίγο γιαούρτι, ελαιόλαδο και λίγη καστανή ζάχαρη για να διατηρήσετε το μαύρισμα που με τόσο κόπο αποκτήσατε. Ωστόσο, επειδή είναι πολλές οι φορές που το γιαούρτι έχει αποδειχθεί θαυματουργό σε θέματα υγείας και ομορφιάς, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε λίγο γιαούρτι στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια το απλώσετε στο πρόσωπό σας.

Υλικά:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

Πώς θα το φτιάξετε:

Αναμίξτε τη μισή κούπα λάδι με δύο κούπες ζάχαρη και το γιαούρτι. Κάντε το ίδιο με τις άλλες δύο κούπες ζάχαρη και τη μισή κούπα λάδι. Βάλτε τα δύο μείγματα μαζί και προσθέστε το αιθέριο έλαιο που διαλέξατε. Ανακατέψτε καλά και φυλάξτε σε ένα γυάλινο βάζο.

Να θυμάστε: Καλό θα είναι να κάνετε απολέπιση σώματος 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλά όχι περισσότερο για να μην διαταραχθεί το υδρολιπιδικό φιλμ που βρίσκεται στο δέρμα σας.

Η μαγική συνταγή με ελαιόλαδο και μέλι που θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σας

Ο καφές έχει θαυματουργικά αποτελέσματα στο δέρμα και πιο συγκεκριμένα αν κάνετε απολέπιση με κατακάθια του καφέ θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος που θα χαρίσει στο πρόσωπο λαμπερή επιδερμίδα.

Φυσικά, θεραπευτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα μου έχει εξίσου και το μέλι και το ελαιόλαδο, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν πίνετε καθημερινά ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.

Σήμερα θα δούμε μάσκες ομορφιάς, πιο συγκεκριμένα θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για να κάνετε peeling προσώπου με τρία φυσικά υλικά, καφές, μέλι και ελαιόλαδο και άλλη μία για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα του προσώπου.Απολέπιση προσώπου με φυσικά υλικά

Θα χρειαστείτε:

  • 5 κουταλάκια του γλυκού κατακάθια από καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Φροντίστε κάθε φορά που φτιάχνετε καφέ να φυλάτε τα κατακάθια ώστε να έχετε τα απαραίτητα αποθέματα που χρειάζεστε κάθε φορά.
  • Βάλτε σε ένα βάζο το κατακάθι, το μέλι και το ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και κλείστε το βάζο αεροστεγώς. τοποθετήστε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Αυτό ήταν, μόλις περάσει η ώρα που απαιτείται να παραμείνει η μάσκα ομορφιάς στο ψυγείο ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη θερμοκρασία, είστε έτοιμες για να τη χρησιμοποιήσετε.
  • Το ελαιόλαδο λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων που έχει θα ενυδατώσει την επιδερμίδα, ενώ σε συνδυασμό με τον καφέ και το μέλι θα σας χαρίσουν ένα λαμπερό και απαλό δέρμα.

Μάσκα με καφέ για αναζωογόνηση επιδερμίδας

Μια απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα scrub αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Με τη «δύναμη» του καφέ θα τονώσετε την επιδερμίδα και θα φαίνεται πιο ξεκούραστη και υγιής.

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι κατακάθι από καφέ
  • Λάδι προσώπου

Οδηγίες:

  • Σε ένα μπολ βάλτε το κατακάθι του καφέ και με τη βοήθεια ενός σταγονόμετρου προσθέστε το λάδι προσώπου περίπου 3 – 4 σταγόνες και ανακατέψτε ελαφρώς.
  • Πλύνετε καλά το πρόσωπο και σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα φροντίζοντας να αφήσετε στην επιδερμίδα σας ελάχιστη υγρασία.
  • Απλώστε το μείγμα που προέκυψε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου (αποφεύγοντας φυσικά την περιοχή των ματιών).
  • Για πιο βαθειά απολέπιση, κάντε μασάζ κυκλικά με απαλές κινήσεις.
  • Αφήστε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Τέλος, για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση της επιδερμίδας, κάντε απαλό μασάζ με 10 σταγόνες λάδι προσώπου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share