Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πίνετε συχνά καφέ; Θα μείνετε άφωνοι όταν δείτε πόσες θερμίδες έχει

Το γνωρίζατε;

20 Αυγούστου 2020 20:15
Πίνετε συχνά καφέ; Θα μείνετε άφωνοι όταν δείτε πόσες θερμίδες έχει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί “δεν μπορούν να ξυπνήσουν” πριν πιουν μια γουλιά καφέ, ενώ σχεδόν κάθε Έλληνας έχει τον καφέ ως το πρώτο ρόφημα επιλογής του. Θα πάθετε σοκ όμως όταν δείτε πόσες θερμίδες έχει ο καφές σας.

Πληθώρα επιστημονικών ερευνών έχει καταγράψει τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει ο καφές στην υγεία του ανθρώπου. Αλλά υπάρχει και μία παράμετρος που σπανίως αναλογιζόμαστε…Ακόμα να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε καφέ το πρωί, ενώ έχετε άδειο στομάχι.

Οι πολλοί καφέδες που καταναλώνουμε στην διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας μπορεί να αποτελούν βασική αιτία που δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά.

Καφές και θερμίδες

Εκτός από γεύση και ενέργεια, ο κάθε τύπος καφέ έχει και αρκετές θερμίδες. Σε ορισμένες, δε, περιπτώσεις, έχει πάρα πολλές θερμίδες.

Δείτε πόσες ακριβώς θερμίδες έχει το κάθε είδος καφέ που προτιμάτε συνήθως να παραγγέλνετε, όταν πάτε σε μία καφετέρια:

Ρίχνει κάθε μέρα ένα κομματάκι βούτυρο στον καφέ της - Θα το κάνετε και εσείς όταν δείτε τι συμβαίνει

Δοκιμάστε να ρίξετε ένα κομματάκι βούτυρο μέσα στον καφέ σας, και θα πάθετε πλάκα με τα οφέλη που έχει για την υγεία σας.

Το βούτυρο έχει πολλές φορές συνδυαστεί με την παχυσαρκία και όσοι ήθελαν να προσέχουν τη διατροφή τους το απέφευγαν, μέχρι πριν δύο χρόνια.

Πλέον φαίνεται πως το βούτυρο είναι ευρέως αποδεκτό και πολλοί το βάζουν στον καφέ τους, αφού θεωρείται καλός αντικαταστάτης της ζάχαρης και της κρέμας. Ίσως να φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά θα καταλάβετε σύντομα. Ακόμα ένα κόλπο, μετά από αυτό με το λεμόνι στον καφέ, που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Ακόμα και οι γιατροί λένε πώς είναι αποδεκτή η χρήση του βουτύρου στον καφέ. Εκτός βέβαια άμα έχετε υψηλά ποσοστά χοληστερίνης.Σημαντικό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε μόνο μαργαρίνη χωρίς προσθήκη αλατιού.

Αλλιώς δεν έχει νόημα να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με βούτυρο. Η μαργαρίνη περιέχει κάποια λιπαρά που μπορούν να ρυθμίσουν τη χοληστερίνη στο αίμα αντί να την αυξήσουν και μάλιστα μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση λίπους στο σώμα.3

Επίσης φαίνεται να βοηθάει στην πρόληψη νευροεκφυλιστικών και καρδιακών παθήσεων λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης του, όπως είναι επίσης και πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ. Λιώστε δύο κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη στον καφές σας και ανακατέψτε.

Άμα πίνετε μία τέτοια κούπα καφέ τη μέρα, θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σας και μπορεί να χάσετε ακόμα και βάρος άμα το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο θέμα

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share