Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αν καταναλώνετε ένα αυγό τη μέρα τότε ο εγκέφαλος σας...

Δώστε βάση!

20 Αυγούστου 2020 10:26
Αν καταναλώνετε ένα αυγό τη μέρα τότε ο εγκέφαλος σας...

Τα αυγά αποτελούν μία από τις πιο παρεξηγημένες τροφές καθώς θεωρούμε πως το μόνο καλό που έχουμε να τους προσάψουμε είναι η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη. Κι όμως, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος μιας και μιλάμε για μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, δείτε εδώ μερικά από τα οφέλη του αυγού στον οργανισμό μας.

Υπάρχει μια κατηγορία τροφίμων η οποία αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών, μεταλλικών και θρεπτικών στοιχείων. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες, δημιουργούν ένα τείχος προστασίας για τον οργανισμό μας ενάντια σε ασθένειες, φλεγμονές και μικρόβια.

Η κατανάλωση κάποιων από αυτές ενισχύει γνωστικές λειτουργίες όπως τη μνήμη, την προσοχή, την αντίληψη και εμποδίζει την πνευματική κόπωση, αυξάνοντας τη συγκέντρωση. Αυτό φυσικά σημαίνει πως, είναι οι καλύτερες επιλογές για όσους ασχολούνται με κάποια πνευματική εργασία.

Μια από τις κορυφαίες τροφές στη λίστα αυτή είναι φυσικά το αυγό.

Τα αυγά περιέχουν, πέρα από πρωτείνες, και χολίνη, έναν συστατικό το οποίο συμβάλει στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών, ενισχύοντας έτσι τη μνήμη μας και την πνευματική μας επίδοση. Προτιμήστε να το καταναλώνετε το πρωί ως ομελέτα. Ένας κρόκος περιέχει έως και 12 mg χολίνης, σημαντική ποσότητα για εγκεφαλική ενέργεια μέσα στη μέρα.

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώτε αυγά με χυμό πορτοκάλι το πρωί

Το αδυνάτισμα είναι κάτι που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο μιας και είναι μια διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν όμως κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων που θα ενεργοποιήσουν ξανά το μεταβολισμό σας και θα αποδειχθούν σωτήριοι τη στιγμή που η ζυγαριά σας θα έχει "κολλήσει". Τρανό παράδειγμα ο συνδυασμός αυγού με χυμό πορτοκάλι.

Μιλάμε για ένα συνδυασμό που δεν λείπει από κανένα πρόγραμμα διατροφής. Τι είναι αυτό όμως που τον κάνει τόσο σημαντικό. Έχουμε δει και ξέρουμε πως τόσο το πορτοκάλι όσο και το αυγό έχουν αμέτρητες βιταμίνες και χαρίζουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια μέσω των θρεπτικών συστατικών τους. Θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα και την ελαστικότητα του δέρματός σου; Δοκίμασε να καταναλώσεις αυτό το δυναμικό ντουέτο!

Τα αυγά είναι φυσικά πλούσια σε δύο αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Πριν από αυτό όμως κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα πρωινά αυγά σου, δες εδώ ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος.

Τροφές με βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα ακτινίδια, η πιπεριά, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς η βιταμίνη C δρα ως συνένζυμο στο μηχανισμό αυτό. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του.

Επίλεξε, λοιπόν, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σου στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share