Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έλουσε την κόρη της με ζεστό ξύδι και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο παιδικό μαρτύριο

Θα σας λύσει τα χέρια

19 Αυγούστου 2020 09:57
Έλουσε την κόρη της με ζεστό ξύδι και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο παιδικό μαρτύριο

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και ξέρουμε πως πέραν από το πρόβλημα της προσαρμογής και της επανένταξης καραδοκεί και το μαρτύριο των παιδιών. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά οι ψείρες. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές όμως; Πριν τρέξετε στο κοντινότερο φαρμακείο να προμηθευτείτε πανάκριβα και χημικά προϊόντα ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η λύση βρίσκεται στο θαυματουργό ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί σωτήριο σε πάμπολλα θέματα ομορφιάς και υγείας, δείτε εδώ το κόλπο με το ξύδι και τη μαγειρική σόδα για το τσίμπημα της τσούχτρας. Πώς θα σας απαλλάξει όμως από τις ενοχλητικές ψείρες στα κεφαλάκια των παιδιών σας;

Μουσκέψτε καλά τα μαλλιά με ζεστό ξίδι και καλύψτε τα τυλιγμένα με μια νάυλον σακούλα ή ένα σφιχτό σκουφάκι ντους για περίπου μισή ώρα. Αυτό το "μούλιασμα" θα μαλακώσει την κόλλα με την οποία κολλάνε οι ψείρες και τα αυγά στην τρίχα και θα επιτρέψει την ευκολότερη αφαίρεση τους με το ειδικό χτενάκι.

Αφού αφαιρέσετε τις ψείρες και τα αυγά (δώστε έμφαση στα σημεία πίσω από τ' αυτιά και στην ρίζα του λαιμού), λουστείτε κανονικά, όμως καλό θα ήταν να επαναλάβετε την διαδικασία καθημερινά για τουλάχιστον επτά ημέρες (τόσο χρειάζονται τα αυγά για να εκκολαφθούν), μέχρι να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν πλέον αυγά ή ψείρες και το χτενάκι ν' αρχίσει να βγαίνει καθαρό.

Ρίχνει ξύδι μαζί με οινόπνευμα στο αυτί - Ο λόγος θα σας σοκάρει

Ένας απλός τρόπος για να καθαρίσετε με ασφάλεια το αυτί σας και να αφαιρέσετε το κερί, είναι να βάλετε λίγο ξύδι με οινόπνευμα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ακόμα, αν αντιμετωπίζετε μολύνσεις στα αυτιά, είναι ένα φάρμακο πολύ αποτελεσματικό. Σχεδόν όλες οι σταγόνες για τα αυτιά περιέχουν μόνο αλκοόλ για το πλύσιμο και το στέγνωμα του αυτιού. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι περιλαμβάνει οινόπνευμα και άσπρο ξίδι.

Το αλκοόλ και το λευκό ξύδι ξηραίνουν το αυτί, καταπολεμούν τις λοιμώξεις, εξαλείφουν το κερί και ανακουφίζουν από τον πόνο. Το λευκό ξύδι έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και έχει, επίσης, επίδραση ενάντια στις μολύνσεις που απαιτούν αντιβιοτικά.

Συστατικά:

  • Αλκοόλ (οινόπνευμα)
  • Λευκό ξύδι
  • Μέθοδος παρασκευής:
  • Αναμείξτε σε ίσα μέρη λευκό ξύδι και αλκοόλ.

Τρόπος χρήσης:

  • Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το προετοιμασμένο μείγμα, γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι και ρίξτε λίγο από το φάρμακο στο αυτί σας. Κρατήστε το κεφάλι σας στο πλάι για 30 έως 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, καθίστε σε όρθια θέση και αφήστε το μείγμα να βγει από το αυτί σας.
  • Για τη θεραπεία της λοίμωξης του αυτιού ή αφαίρεσης λίπους ή νερού από το αυτί, θα πρέπει να συνεχίσετε τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Αν έχετε να κάνετε με ένα διάτρητο τύμπανο αυτιού, δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο. Εκτός όμως, από τη χρήση του στο αυτί, δείτε εδώ τι κάνει το ξύδι στο... καζανάκι.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share