Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώτε αυγά με χυμό πορτοκάλι το πρωί

Δώρο στον οργανισμό σας

19 Αυγούστου 2020 08:48
Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώτε αυγά με χυμό πορτοκάλι το πρωί

Το αδυνάτισμα είναι κάτι που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο μιας και είναι μια διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν όμως κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων που θα ενεργοποιήσουν ξανά το μεταβολισμό σας και θα αποδειχθούν σωτήριοι τη στιγμή που η ζυγαριά σας θα έχει "κολλήσει". Τρανό παράδειγμα ο συνδυασμός αυγού με χυμό πορτοκάλι.

Μιλάμε για ένα συνδυασμό που δεν λείπει από κανένα πρόγραμμα διατροφής. Τι είναι αυτό όμως που τον κάνει τόσο σημαντικό. Έχουμε δει και ξέρουμε πως τόσο το πορτοκάλι όσο και το αυγό έχουν αμέτρητες βιταμίνες και χαρίζουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια μέσω των θρεπτικών συστατικών τους. Θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα και την ελαστικότητα του δέρματός σου; Δοκίμασε να καταναλώσεις αυτό το δυναμικό ντουέτο!

Τα αυγά είναι φυσικά πλούσια σε δύο αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Πριν από αυτό όμως κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα πρωινά αυγά σου, δες εδώ ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος.

Τροφές με βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα ακτινίδια, η πιπεριά, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς η βιταμίνη C δρα ως συνένζυμο στο μηχανισμό αυτό. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του.

Επίλεξε, λοιπόν, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σου στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

Έτρωγε κάθε ημέρα 3 αυγά βραστά - Ένα μήνα μετά είδε...

Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλοί vegan σήμερα που διαφωνούν, η κατανάλωση αυγών είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια της διατροφής μας. Το να τρώτε αυγά καθημερινά μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας και αν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη, ξεχάστε το. Ωστόσο, αν επιμένετε να ανησυχείτε, δείτε εδώ ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε τα αυγά σας.

Τα αυγά περιέχουν 180-186 mg. χοληστερόλης, ενώ το συκώτι σας παράγει περίπου 1000-2000 mg. ανά ημέρα.

Οστά. Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας.

Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

Μύες. Η κατανάλωση αυγών είναι εξίσου σημαντική για να «χτίσετε» μυς.

Η κατανάλωση δύο αυγών μπορεί να παρέχει το σώμα σας την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με μία μερίδα κρέατος.

Θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά είναι γεμάτα με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας για να αναπτυχθεί.

Είναι γεμάτα με ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α, Ε και Β6. .

Απώλεια βάρους. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί μπορεί να μειώσει τη ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων καθ’ όλη την επόμενη μέρα.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share