Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Βάλτε τα μακαρόνια στο ψυγείο για 12 ώρες - Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αφού τα ζεστάνετε ξανά

Το γνωρίζατε;

18 Αυγούστου 2020 13:45
Βάλτε τα μακαρόνια στο ψυγείο για 12 ώρες - Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αφού τα ζεστάνετε ξανά
Από Δανάη Πάλμου

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο, που τιμάμε ιδιαιτέρως τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι εύκολο και νόστιμο, αλλά το κακό είναι ότι έχει πολλές θερμίδες.

Σας βρήκαμε, λοιπόν, τον τρόπο για να τις μειώσετε και να τα απολαμβάνετε δίχως τύψεις. Οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα σακχάρου με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν όμως να μπορείτε να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες!

Πώς; Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου και το καταναλώνετε αφού το ζεστάνετε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια παχαίνουν λιγότερο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο (resistant starch). Το ανθεκτικό άμυλο πήρε αυτή την ονομασία επειδή όταν μαγειρεύεται και στη συνέχεια εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες «αντιστέκεται» σε ένζυμα που υπάρχουν στο γαστρεντερικό και τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες διασπούν τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας τα σάκχαρα που υπάρχουν σε αυτούς.

Ακολουθώντας λοιπόν τη διαδικασία μαγειρέματος και ψύξης, τα ζυμαρικά δεν προκαλούν τη συνήθη απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου και παράλληλα ο οργανισμός απορροφά λιγότερες θερμίδες!

Έριξε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα γεμάτη γάλα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια

Έναν όμορφο τρόπο για να φτιάξει μία μακαρονάδα παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα, ο τρόπος παρασκευής είναι λίγο... διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει και που αναφέρει πως τα μακαρόνια θα πρέπει να βράσουν σε νερό. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό καμιά φορά δεν λείπουν και τα λάθη, δείτε εδώ το βασικότερο που το κάνουμε όλοι μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε μία μακαρονάδα μέσα στο γάλα. Ακόμα, θα χρειαστείτε σκόρδο, ζωμό κότας ή λαχανικών, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό.

Υλικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 250ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.
  • Μετά το βούτυρο.
  • Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.
  • Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
  • Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.
  • Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Έτοιμοι!

Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share