Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Οι 4 πιο καρκινογόνες τροφές - Προσοχή κίνδυνος

Σταματήστε να τις τρώτε!

17 Αυγούστου 2020 09:26
Οι 4 πιο καρκινογόνες τροφές - Προσοχή κίνδυνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι πιο καρκινογόνες τροφές; Το Athensmagazine.gr έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με την τροφή που δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Συγκεκριμένα, ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η διατροφή. Η παρακάτω λίστα, θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.

Μπορεί να είναι πιο βολικές, ωστόσο είναι γεμάτες χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος.

Διαβάστε τη λίστα

Επεξεργασμένο κρέας

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.

Σολομός ιχθυοτροφείου

Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο. Ο σολομός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια τροφή που καλό είναι να αποφεύγετε.

Trans λιπαρά

τρανς λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται.

Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα

Πολλοί πιστεύουν, ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share