Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε μπανάνες το πρωί όταν ξυπνάτε

Προσοχή!

14 Αυγούστου 2020 20:42
Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε μπανάνες το πρωί όταν ξυπνάτε

Πολλοί άνθρωποι, όταν ξυπνούν και επιθυμούν να φάνε πρωινό, επιλέγουν ότι είναι πιο εύκολο να καταναλωθεί χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία ώστε να μην αργήσουν στη δουλειά ή στις υποχρεώσεις τους. Κάποιοι, δεν προλαβαίνουν να φάνε σωστά ή δεν τρώνε καθόλου.

Όλοι γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Κάνει τον μεταβολισμό να λειτουργεί ενεργά και μας δίνει ενέργεια. Έτσι, είναι απαραίτητο να τρώμε πρωινό καθημερινά.

Οι τηγανίτες, το μπέικον και το γιαούρτι, είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ωστόσο οι περισσότεροι επιλέγουν απλά να πιουν καφέ. Αν έχετε άδειο στομάχι, μπορείτε να επιλέξετε ένα σνακ ή φρούτο. Ωστόσο αυτά τα τρόφιμα δεν είναι και το καλύτερο για το στομάχι σας.

Μπορεί οι μπανάνες να αποτελούν ένα από τα φρούτα με τις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, δείτε εδώ ποιες ασθένειες "σκοτώνουν" οι μπανάνες.

Γιατί έχει σημασία τι τρώτε για πρωινό;

Μπορεί να γνωρίζουμε μερικά βασικά πράγματα αλλά υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι το πρωί. Σε αντίθεση με τα άλλα γεύματα, το πρωινό είναι το μόνο που τρώμε νηστικοί. Λόγω αυτού, είναι πιο ευαίσθητο στις τροφές.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως δεν πρέπει να καταναλώνουν παγωτό και γλυκά για πρωινό. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά «υγιεινά» τρόφιμα που μπορεί να θέλετε να αποφύγετε.

Μπορεί να σας εκπλήξει αλλά οι μπανάνες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για πρωινό γεύμα. Σύμφωνα με το Brightside, μπορεί να αυξήσουν απότομα την ποσότητα μαγνησίου στο αίμα σας. Αυτό, πιθανώς να βλάψει την καρδιά σας.

Ανακάτεψε μπανάνα με γάλα και απέκτησε τα μαλλιά των ονείρων της

Τα βάσανα μιας σγουρομάλλας είναι πολλά και δεν παύουν σε καμία εποχή, το χειμώνα φριζάρουν από την υγρασία και το καλοκαίρι από την ξηρότητα. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να προστατέψεις τα μαλλιά σου και να μεταμορφώσεις αυτό το θάμνο που έχει μετοικίσει στο κεφάλι σου σε τέλειες ανάλαφρες μπούκλες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια μπανάνα και λίγο γάλα! Ως γνωστόν η μπανάνα έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας,δείτε εδώ ποιες αρρώστιες θα "σκοτώσετε" τρώγοντας 2 μπανάνες την ημέρα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

Η προετοιμασία εύκολη, γρήγορη και απλή!

  • Σε ένα μπολ βάλτε τα δύο συστατικά και με τη βοήθεια του μπλέντερ χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βρέξτε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας.
  • Έπειτα, απλώστε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών- από το τριχωτό της κεφαλής έως τις άκρες- ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Βάλτε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη να δράσει για 15-30 λεπτά.
  • Στο τέλος ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και συνεχίστε το λούσιμό σας με το σαμπουάν.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας εντατική φροντίδα στην τρίχα. Παράλληλα, τα μαλλιά αποκτούν μια λαμπερή όψη, καθώς ενυδατώνονται και μαλακώνουν. Μετά από μερικές εφαρμογές θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share