Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα σημάδια στα νύχια σας που σχετίζονται με προβλήματα σε καρδιά και συκώτι

Προσοχή!

13 Αυγούστου 2020 14:18
Τα σημάδια στα νύχια σας που σχετίζονται με προβλήματα σε καρδιά και συκώτι

Ρίξτε μια καλή ματιά στα νύχια σας και μπορεί να παρατηρήσετε ανεπαίσθητες μεταβολές στην υφή ή το χρώμα. Αυτές οι ατέλειες μπορεί να μην μοιάζουν πολύ ανησυχητικές σε σας, αλλά στο εκπαιδευμένο μάτι ενός γιατρού μπορούν να παρέχουν πολύτιμες ενδείξεις για τη γενική υγεία σας. Τρανό παράδειγμα, οι λακκούβες στα νύχια, δείτε εδώ τι πρόβλημα φανερώνουν.

Τα νύχια, αποτελούν μαζί με τη γλώσσα, δύο μέρη του σώματος τα οποία παρέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την υγεία του ατόμου από όσες νομίζετε.

Δείτε ποια πιθανή ασθένεια συνδέεται με τον εκάστοτε χρωματισμό ή γενικότερη όψη των νυχιών σας:

Λευκά νύχια: Ασθένειες του ήπατος, όπως η ηπατίτιδα

Κιτρινωπά, παχιά νύχια, τα οποία μεγαλώνουν με πολύ αργό ρυθμό: Ασθένειες των πνευμόνων, όπως το εμφύσημα.

Κιτρινωπά νύχια, τα οποία είναι ελαφρώς μπλε στην βάση τους: Διαβήτης

Κοκκινωπό υπόστρωμα στα νύχια: Καρδιακή νόσος

Νύχια που είναι “μισό άσπρο και μισό ροζ”: Νεφρική νόσος

Πολύ διάφανα ή λευκά νύχια: Ψωρίαση ή φλεγμονώδης αρθρίτιδα

Ακανόνιστες κόκκινες γραμμώσεις στην βάση των νυχιών: Λύκος ή νόσος του συνδετικού ιστού

Σκούρες γραμμώσεις κάτω από τα νύχια: Μελάνωμα

Αν δείτε αυτό το σημάδι στα νύχια σας τρέξτε στο γιατρό - Προσοχή

Έχετε παρατηρήσει κάποιο μαύρο σημάδι κάτω από τα νύχια σας; Αν ναι, τότε επισκεφτείτε το γιατρό σας, διότι υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο μελάνωμα.

Το "υπονύχιο μελάνωμα", όπως ονομάζεται είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος, που αντιστοιχεί σε έως και το 3% των περιπτώσεων μελανώματος στους λευκούς ανθρώπους, Καυκάσιας προέλευσης, ενώ είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο (15-35%) σε εθνοτικές ομάδες με πιο σκούρο δέρμα.

Πάνω από το 75% των υπονύχιων μελανωμάτων εκδηλώνεται είτε στο μεγάλο δάκτυλο στα πόδια ή στον αντίχειρα του χεριού. Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι αυτού του τύπου μελανώματος είναι η εμφάνιση μιας σκουρόχρωμης λωρίδας, εγκάρσια στο νύχι.

Πολλοί ασθενείς με υπονύχιο μελάνωμα αναφέρουν αρχικά κάποιο τραύμα στο δάχτυλο όπου εμφανίζεται αυτό το σημάδι στο νύχι και αποδίδουν λανθασμένα το σημάδια αυτό σε κακή επούλωση του τραύματος.

Η διαφορική διάγνωση του υπονύχιου μελανώματος περιλαμβάνει καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος κάτω από το νύχι (ραβδωτή μελανωνυχία), την χρόνια βακτηριακή μυκητιασική λοίμωξη και το απλό υπονύχιο αιμάτωμα.

Η γραμμή/λωρίδα μπορεί να ξεκινήσει από μόλις ένα χιλιοστό σε πλάτος και με αρκετά αχνό χρώμα και να αναπτυχθεί σε εμφανώς πιο φαρδύ σημάδι με πολύ πιο σκούρο (έως και μαύρο) χρώμα. Εάν έχετε, μπορεί να παρατηρήσετε και άλλες αλλαγές στο νύχι σας. Αυτές περιλαμβάνουν την πάχυνση του νυχιού, την παραμόρφωση της περιφέρειάς του (ανύψωση), αυλάκια στο νύχι ή γενικευμένο πόνο στην περιοχή. Κι επειδή ξέρουμε, ότι θέλετε να είστε ενημερωμένοι για όλα, δείτε εδώ τι είναι τα λευκά σημάδια στα νύχια.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share