Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έριξε ιώδιο πάνω στο μαλακό τυρί - Λίγα δευτερόλεπτα μετά κατάλαβε ότι...

Απίστευτο!

10 Αυγούστου 2020 09:18
Έριξε ιώδιο πάνω στο μαλακό τυρί - Λίγα δευτερόλεπτα μετά κατάλαβε ότι...

Οι παραγωγοί τροφίμων σήμερα, χρησιμοποιούν πρόσθετες και χημικές ουσίες στα προϊόντα τους για να τα κάνουν «καλύτερα» και να διαρκέσουν περισσότερο. Καθώς οι άνθρωποι παγκοσμίως τείνουν να φροντίζουν την υγεία τους, πιστεύουν ότι αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Νοθευμένα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά πολλά και διαφόρων ειδών, δείτε εδώ πώς θα καταλάβετε αν το μέλι σας είναι αγνό ή έχει νοθευτεί. Ένα από τα κύρια προϊόντα που τις περισσότερες φορές δεν είναι και τόσο αθώο όσο νομίζουμε είναι το τυρί.

Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει έναν ιδιαίτερο μα δοκιμασμένο και σίγουρο τρόπο για να καταλάβετε αν το τυρί σας έχει νοθευτεί.

Ζητάτε κάποιο πραγματικό τυρί κότατζ; Τότε, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένοι παραγωγοί γαλακτοκομικών προσθέτουν άμυλο σε αυτό, το οποίο μετατρέπει το τελικό προϊόν σε τυρόπηγμα.


Πώς να το ελέγξετε: Προσθέστε μερικές σταγόνες ιωδίου και ανακατέψτε καλά. Αν γίνει μπλε, τότε είναι πραγματικά κακής ποιότητας «τυρόπηγμα» και όχι τυρί κότατζ.

Μην ξαναπάρετε αυτό το τυρί στις ταβέρνες - Είναι απάτη

Κάποια από τα φαγητά στις ταβέρνες δεν είναι αυτά που νομίζαμε. Ένα από αυτά είναι και το τυρί φέτα, και σας έχουμε τον λόγο για να μην φάτε ξανά απ'έξω.

Εκτός, λοιπόν, από τα μπιφτέκια και τον κιμά που υπάλληλοι εστιατορίων προειδοποιούν να μην τρώτε σε ταβέρνες, στην λίστα των απαγορευμένων προστίθεται και η φέτα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων είχαν βρεθεί το 2017 με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά.

Ακόμα ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.

Παρατηρήθηκε, επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται σαν τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δυστυχώς στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και τον Νοέμβριο κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβειου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται, επειδή, την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share