Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Τρώτε μακαρόνια με κιμά; Αυτό ίσως να σας προκαλέσει...

Προσοχή!

8 Αυγούστου 2020 19:56
Τρώτε μακαρόνια με κιμά; Αυτό ίσως να σας προκαλέσει...
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Ακόμα και ένα παιδί ξέρει ότι το να φάει ξηρούς καρπούς με σόδα μπορεί να έχει απροσδόκητα αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί φαγητών που μπορούν να κάνουν κακό στο πεπτικό μας σύστημα και να προκαλέσουν προβλήματα. Ένας εξ αυτών και τα μακαρόνια με κιμά.

Όλοι αγαπάμε τα μακαρόνια και θα θέλαμε να τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Πρώτον γιατί το άμυλο είναι αυτό που μπλοκάρει το μεταβολισμό μας και επίσης μπορεί να κινδυνεύσει η υγεία μας, δείτε εδώ το λόγο. Γιατί μπορεί να αποβεί μοιραίος όμως ο συνδυασμός μακαρονιών με κιμά;

Το άμυλο που περιέχεται στα μακαρόνια απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά και οι πρωτεΐνες από τον κιμά απαιτούν όξινα. Όταν είναι μαζί αυτά τα δυο κολλάνε στο στομάχι και μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές όπως καούρα, αέρια και πολλά άλλα.

μακαρόνια με κιμά

Οι σιελογόνοι αδένες παράγουν πτυλαλίνη και αμυλάση, οι οποίες μετατρέπουν τους υδατάνθρακες αμύλου (ζυμαρικά) σε απλά σάκχαρα. Όταν τα απλά σάκχαρα καλύπτουν τις πρωτεΐνες (κρέας), δημιουργούν ένα επικίνδυνο χημικό μείγμα που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συμβουλή: Είναι καλύτερα να φάτε τα μακαρόνια ως ξεχωριστό γεύμα. Επιλέξτε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και συνδυάστε τα με σάλτσες από βότανα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share