Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Προσοχή! Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως (photo)

Μεγάλη προσοχή

7 Αυγούστου 2020 07:57
Προσοχή! Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μία τροφή, στην οποία ελάχιστοι έχουν τη δύναμη να αντισταθούν, κρούουν οι επιστήμονες. Οι διατροφολόγοι λοιπόν εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών στο... χρώμα της πατάτας, καθώς όταν αυτή γίνει πράσινη είναι επικίνδυνη!

Και αυτό γιατί το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι η πατάτα περιέχει υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα. Επίσης, κάποιοι συνηθίζουν να τοποθετούν τις πατάτες στο ψυγείο, ώστε να τις κρατούν φρέσκες, ωστόσο αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία μας.

Σημειώνεται ότι όλες οι πατάτες συνθέτουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως φυσικό εντομοκτόνο για να προστατεύονται, ωστόσο όταν εκτεθούν σε δυνατό φως για πολλή ώρα, αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγουν ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

Ταυτόχρονα, παράγεται και μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης (εξού και το πράσινο χρώμα), μαρτυρώντας ότι είναι ακατάλληλη για το τηγάνι!

Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε μια πατάτα, η οποία έχει πρασινίσει ελαφρά και είναι ασφαλής για κατανάλωση, αλλά και μία που πρέπει να πετάξετε.

Αν δείτε αυτό το χρώμα στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως

Βάζετε τις πατάτες σε νερό που βράζει; Σταματήστε το αμέσως!

Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Αν πάντως προτιμάτε τις βραστές πατάτες, θα πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τις φτιάξετε. Ειδικά αν ρίχνετε τις πατάτες σε νερό που βράζει.

Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα βρασμένες τότε καλό είναι να τις βάλετε σε κρύο νερό και μετά την κατσαρόλα στην κουζίνα. Ενώ, με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε εδώ θα μπορέσετε να τις μαγειρέψετε στο λεπτό!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share