Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Γάλα, σνακ δημητριακών και άλλες 9 τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία - Είναι τοξικές

Δώστε βάση!

6 Αυγούστου 2020 07:46
Γάλα, σνακ δημητριακών και άλλες 9 τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία - Είναι τοξικές
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές με μηδενική θρεπτική αξία και έχουν υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα μας; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω όπως έκανε και με τα τρόφιμα που θα σας σώσουν τη ζωή.

Συγκεκριμένα, κυριαρχεί η αντίληψη, ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές, παρά μόνο τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουμε περιορισμένα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.

Στην Ελλάδα καταναλώνονται 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών το χρόνο. Στις ΗΠΑ ο μέσος πολίτης καταναλώνει 220 λίτρα αναψυκτικά το χρόνο… Οι έφηβοι και τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές.

Τι περιέχουν αυτά;

  • Ζάχαρη: κάθε κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 10 (δέκα) κουταλάκια ζάχαρη. Αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, καρδιακά νοσήματα, παχυσαρκία.
  • Φωσφορικό οξύ: επηρεάζει την χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επιδεινώνει την υγεία των οστών, των δοντιών. Εξουδετερώνει το HCL οξύ στο στομάχι και επηρεάζει την πέψη των τροφών.
  • Ασπαρτάμη: πάνω από 92 παρενέργειες συνδέονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης όπως όγκοι στον εγκέφαλο, συγγενείς ανωμαλίες, διαβήτης, συναισθηματικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις. Όταν φυλάσσεται σε ζεστές περιοχές - μεθανόλη (καρκινογόνο).
  • Καφεΐνη: αϋπνία, αρρυθμίες, υπέρταση, προκαλεί έλλειψη βιταμινών, όγκους στο στήθος και πιθανόν κάποιες μορφές καρκίνου.

Τα αναψυκτικά είναι ένας από τους κύριους λόγους των προβλημάτων υγείας στην σύγχρονη κοινωνία. Πέρα από τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά τείνουν να τρώνε όλο και πιο ανθυγιεινές τροφές και να μειώνουν την κατανάλωση υγιεινών τροφών όπως λαχανικά και τροφές με υψηλή θρεπτική αξία.

τρανς λιπαρά καταστροφή για την υγεία

Πρόκειται για μια συνήθεια που, όταν διακοπεί είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγεία σας. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.

Τα τρανς λιπαρά οξέα (μαργαρίνες –φυτικά βούτυρα)

  • Πρόκειται για φυτικά έλαια που έχουν επεξεργαστεί ώστε να έχουν στερεά μορφή, όπως το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.

Οφέλη για τη βιομηχανία τροφίμων

    • Μακρά διάρκεια ζωής σε ράφια και αποθήκες
    • Πλούσια γεύση, κάνει τα τρόφιμα πιο τραγανά
    • Μπορείς να τα προσθέσεις σε αρτοποιήματα χωρίς να διαρρέει από την συσκευασία
    • Πιο φτηνά από το βούτυρο

Κίνδυνοι που προκύπτουν

  • Δεν υπάρχουν στη φύση, έτσι ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα επεξεργαστεί
  • Αύξηση του κινδύνου για διαβήτη
  • Αυξάνουν τη χοληστερίνη
  • Μειώνουν τη γονιμότητα
  • Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο
  • Δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης τρανς

10 τρόφιμα με τα υψηλότερα τρανς λιπαρά

  • Εμπορικά μείγματα για γλυκά
  • Σνακ δημητριακών και energy bars
  • Τσιπς και κράκερ
  • Αποξηραμένες σούπες
  • Fast food
  • Κατεψυγμένα μαγειρεμένα φαγητά
  • Μαργαρίνες
  • Μη γαλακτοκομικές κρέμες
  • Συσκευασμένα μπισκότα και γλυκά
  • Συσκευασμένα κέικ, ντόνατ και πίτες.

Το Γάλα

γάλα αρνητικά

  • Οι αγελάδες ζουν κανονικά 30-40 χρόνια
  • Παράγουν 4-5 λίτρα γάλα την ημέρα
  • Οι αγελάδες στις βιομηχανίες γάλακτος ζουν 4 χρόνια
  • Παράγουν 40-50 λίτρα γάλα την ημέρα

Για να παράγουν τέτοιες ποσότητες γάλακτος λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ορμονών.

  • Οι μαστοί τους πολλαπλασιάζονται σε μέγεθος.
  • Προκαλείται στάση και αναπτύσσονται μικρόβια. O FDA επιτρέπει μέχρι 1,5 εκ. πυοσφαίρια ανά ml.
  • Τους χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών για την καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων.
  • Το αγελαδινό γάλα είναι ιδιαίτερα τοξικό λόγω ορμονών και αντιβιοτικών που περιέχει.
  • Κάντε χρήση βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Να προτιμάτε κατσικίσιο τυρί και τα παράγωγα του.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share