Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Είστε εξαντλημένοι; Καταναλώστε αυτές τις 7 τροφές και θα μας θυμηθείτε

Θα "σωθείτε"!

4 Αυγούστου 2020 07:37
Είστε εξαντλημένοι; Καταναλώστε αυτές τις 7 τροφές και θα μας θυμηθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά τις 7 ψεύτικες τροφές, είναι εδώ για να σας αποκαλύψει κάποια τρόφιμα που πρέπει να τρώτε όταν νιώθετε εξαντλημένοι. Πόσοι από εσάς ασκείστε καθημερινά ή παίρνετε μαζί σας στο γραφείο σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό;

Αν δεν κινείστε κι αν εξαιτίας της πίεσης του χρόνου εργασίας, τρώτε πρόχειρο φαγητό, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες από σήμερα κιόλας. Ο λόγος; Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την καθιστική δουλειά μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την υγεία σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε συνηθισμένα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώσετε, αν θέλετε να παραμείνετε σε φόρμα και να νιώθετε καλύτερα ενώ εργάζεστε. Παρά τη ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας, η καθιστική θέση στον υπολογιστή σας εξακολουθεί να βλάπτει και να κουράζει τα μάτια σας.

Για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή, θα πρέπει να τρώτε προϊόντα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, γλουτένη, ψευδάργυρο και βιταμίνες A, C και E:

  • Λαχανικά με πράσινα φύλλα (σαλάτα, σπανάκι, διάφορα χόρτα)
  • Αυγά
  • Εσπεριδοειδή
  • Μούρα
  • Ξηροί καρποί και δημητριακά
  • Λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος, σκουμπρί, πέστροφα)

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά

Έχετε βάλει στόχο να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι; Μάθετε ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε! .Αν πάλι γνωρίζετε γι' αυτές τις τροφές, δείτε εδώ φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό.

Το λίπος στην κοιλιά δεν μας χαλάει μόνο την εμφάνιση, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας, καθώς βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα. Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά έχει συνδεθεί άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Το σημείο στο οποίο αποθηκεύεται η περίσσεια ενέργεια ως λίπος στο σώμα μας εξαρτάται από τις ορμόνες που παράγει ο οργανισμός μας. Ορισμένες τροφές πυροδοτούν τις ορμονικές διεργασίες που οδηγούν στη συσσώρευση λίπους συγκεκριμένα στην κοιλιά αντί για κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Στη διαπίστωση αυτή βασίζεται η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά του David Zinczenko, η οποία είναι βασισμένη σε επιστημονικά ευρήματα από το χώρο της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική).

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να απαρνηθείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά:

1. Αναψυκτικά

2. Τηγανητές πατάτες

3. Έτοιμος χυμός φρούτων

4. Κόκκινο κρέας

5. Πίτσα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share